Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a stabilit şase centre de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I. Acestea sunt Şcoala nr. 5 „Corneliu Popescu”, Şcoala nr. 24, Şcoala nr. 195, Şcoala nr. 190 „Marcela Peneş”, Şcoala nr. 128 şi Şcoala nr. 117.
Evaluarea preşcolarilor se va face în perioada 20 – 29 februarie, la oricare din cele şase centre. Practic, atunci se va decide unde va fi înscris copilul: la grupa pregătitoare sau în clasa I. Stabilirea clasei se face în funcţie de vârsta copilului, de participarea acestuia la educaţia preşcolară, de dezvoltarea psihosomatică şi de opţiunea părinţilor.
Cum se face selecţia
Copiii care vor avea 7 ani la 31 august vor fi înscrişi în clasa I. Cei care împlinesc 6 ani până pe 31 august vor fi înscrişi în grupa pregătitoare.
Părinţii care au copii în vârstă de 6 ani şi doresc totuşi să-şi înscrie copiii în clasa I pot solicita acest lucru. În cazul în care comisia de evaluare va decide că un copil de 6 ani este bine dezvoltat psihosomatic, acesta va putea fi înscris în clasa I.
Evaluarea va fi realizată de către personal specializat de la Centrul Muncipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRA), precum şi de medici şcolari sau de familie.
Programări pentru evaluare
Pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor, părinţii trebuie mai întâi să se programeze la respectivul centru.
Înainte ca respectivul copil să fie evaluat psihosomatic, părinţii sau tutorii legali trebuie să meargă la medicul de familie sau la pediatrul de care aparţin pentru a obţine o adeverinţă prin care să se ateste faptul că preşcolarul este „clinic sănătos” sau „apt pentru şcoală”.
Cererile prin care părinţii sau tutorii legali solicită evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către centrele de evaluare şi vor fi completate în ziua evaluării copilului.
Pe 2 martie, se vor afişa rezultatele evaluării dezvoltării psihosomatice.