18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialO fată din Timișoara a mințit că este amenințată de cineva după...

O fată din Timișoara a mințit că este amenințată de cineva după ce ar fi jucat “Balena Albastră” pentru a primi un telefon nou de la părinți

Polițiștii din Timișoara au descoperit că o față de 13 ani a mințit în legătură cu faptul că ar fi fost amenințată după ce ar fi jucat “Balena Albastră”, totul pentru a primi un nou telefon mobil de la părinții săi, arată News.ro.

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timişoara s-au autosesizat după ce au văzut un reportaj la un post de televiziune în care o fată în vârstă de 13 ani, din Timişoara, povestea cum a intrat în jocul ”Balena Albastră” şi apoi, când a vrut să renunţe, a început să primească ameninţări pe telefon. 

Adolescenta, împreună cu mama ei, au fost chemate la Poliție pentru a fi audiate, iar în urma verificării telefonului mobil al copilei, oamenii legii au descoperit că pe telefonul tinerei era instalată o aplicație care îi permitea să își trimită singură mesaje.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, poliţiştii au dedus că fata a înscenat povestea, iar în final aceasta a recunoscut fapta şi a spus că în acest fel a vrut să obţină de la părinţi un telefon mobil nou.

“Balena Albastră” ar fi un joc online lansat în Rusia care a dus la moartea a peste 100 de adolescenți. Toți s-au sinucis sau au murit pe măsură ce au încercat să ducă la capăt jocul.

În urmă cu mai multe zile, trei tineri din Chişinău au murit după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 şi 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje, iar autorităţile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul ”Balena Albastră”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Vineri, cinci elevi de la o şcoală generală din municipiul Iaşi au ajuns la spital, după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia. Surse din rândul medicilor spun că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului ”Balena Albastră”, în timp ce surse din Poliţie, care a deschis o anchetă în acest caz, afirmă că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii.

Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...
Ultima oră
Pe aceeași temă