21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimarii din Timiş s-au automotivat ilegal

Primarii din Timiş s-au automotivat ilegal

Prefectura Timiş a câştigat în instanţă procesul împotriva câtorva primării din judeţ, în frunte cu cea a oraşului Timişoara, în privinţa sporurilor ilegale încasate de primari, viceprimari şi secretari. Astfel, 11 primării au fost pe lista Tribunalului Timiş, în cazul a şapte dintre ele instanţa a dat un verdict favorabil Prefecturii, astfel că edilii acestora trebuie să returneze aproximativ 20.000 de lei. Spre exemplu, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, şi-a acordat 3.764 de lei pe lună, iar cei doi viceprimari câte 2.974 de lei.


Doar două stimulente

„Nu este normal ce s-a întâmplat şi cei care au pierdut trebuie să dea acum banii înapoi. Primarii sunt aleşi într-o funcţie publică pe care ei şi-au dorit-o şi nu sunt muncitori ca să primească sporuri. Nu înţeleg cum vine asta, să se stimuleze ei pe ei ca să lucreze mai bine?”, a declarat prefectul judeţului, Mircea Băcală. Reprezentanţii primăriei timişorene se apără şi spun că acele stimulente au fost acordate doar în două luni ale anului trecut. „Juriştii primăriei se vor ocupa de asta, iar dacă într-adevăr vom pierde, cu siguranţă ne vom conforma şi vom plăti. Acei bani nu au fost luaţi în fiecare lună şi i-au primit şi angajaţii, nu doar noi”, a reacţionat unul dintre viceprimarii Timişoarei, Adrian Orza.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă