3.3 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăSpecialMărturie cutremurătoare, la un an de la atentatele de la Bruxelles. Femeia...

Mărturie cutremurătoare, la un an de la atentatele de la Bruxelles. Femeia care a devenit simbolul ororii cauzate de atacuri: Oamenii urlau. Încercam să rămân trează, dar am intrat în comă indusă, pentru 23 de zile l GALERIE FOTO

O supraviețuitoare a atentatului terorsit care a avut loc în 22 martie 2016, în Bruxelles, și a cărei fotografii a făcut înconjurul lunii, rememorează ziua evenimentului soldat cu moartea a 32 de persoane și rănirea a peste 320. Astfel, ea a vorbit, la CNN despre momentul exploziei de pe aeroportul Zaventem și despre dificultățile recuperării sale.  

Însoțitoarea de zbor Nidhi Chaphekar, mama unui băiat de 15 ani și a unei fiice de 11 ani, se afla în aeroport atunci când a avut loc explozia. 

„Am fost martoră la primul atac sinucigaș cu bombă, însă nu puteam să îmi dau seama ce este. Părea că ceva a explodat și m-am gândit că trebuie să fi fost un scaun cu rotile cu baterii pe litium”, a povestit ea, pentru CNN.

Prima reacție a fost să acorde ajutor celor răniți, însă un coleg a oprit-o.

 „În acele momente, în timp ce vorbeam, oamenii au început să fugă în toate direcțiile. Cei care nu își dădeau seama pe unde să fugă veneau spre noi. Am auzit plânsete, oameni care urlau”, a continut ea.

 Căuta o cale de ieșire din aeroport, când a avut loc o altă explozie. „M-a aruncat la câțiva metri. Am căzut în picioare și apoi m-am prăbușit. De aceea aveam o rană la cap”, a povestit femeia, precizând că atunci când a încercat să se miște, nu a putut, din cauza impactului puternic.

„M-am uitat în jur, dar nu vedeam nimic, din cauza fumului dens. Astfel, mi-am spus: <<Nidhi, stai jos, mișcă-te>>. A fost îngrozitor, picioarele mele… nu mă puteam mișca”, a mai spus Chaphekar.

Când pe lângă ea a trecut un soldat, femeia i-a cerut ajutorul, iar acesta a ajutat-o să se așeze pe un scaun din plastic. Însoțitoarea de zbor avea sânge pe față, arsuri pe corp, iar un picior o durea foarte tare.

„Țineam piciorul pe scaun, pentru că încercam să opresc sângerarea”, a mai spus Nidhi Chaphekar, ca referire la fotografia în care apare cu hainele rupte și prăfuite, stând pe un scaun din aeroport.

Fotografa a fost făcută de jurnalista georgiană Ketevan Kardava, care se afla în aeroport când a avut loc explozia. La câteva luni de la atac, cele două s-au întâlnit, la Bruxelles. „Am îmbrățișat-o și i-am mulțumit”, a spus însoțitoarea de zbor, care a mărturisit că viralizarea fotografiei a ajutat-o să se simtă mai liniștită că familia sa va realiza că este în viață.

„Am încercat să arăt că am speranțe, că vom supraviețui”

Inițial, preocuparea ei a fost „să rămână trează”, însă femeia de 41 de ani a intrat în comă. S-a trezit 23 de zile mai târziu, la jumătatea lunii aprilie, fără să își amintească cine este. Câteva zile mai târziu, memoria i-a revenit. 

 Nidhi Chaphekar  a fost prezentă, miercuri, la ceremonia de comemorare a unui an de la atentatele teroriste. 

 „Privesc situația în așa fel, încât să sper le dau speranțe și altora, care să vadă viața are momente bune și momente mai puțin bune. Este asemenea unui roller coaster – acum ești sus, acum ești jos. Se mișcă rapid sau se mișcă mai încet. Vreau ca oamenii să înțeleagă că nu poți supraviețui singur. Ai nevoie de cineva de încredere. Supraviețuirea noastră depinde de legătura dintre noi.Trebuie să plantăm semințele iubirii și compasiunii, iar apoi să culegem roadele păcii și prosperității”, a spus ea, în acest context.


Citește și:  FOTO + VIDEO: Belgienii comemorează, miercuri, un an de la atacurile teroriste din Bruxelles. 32 de persoane au murit, alte 320 au fost rănite, în dublul atentat din 22 martie 2016 

Belgienii comemorează, miercuri, un an de la dublul atentat terorist de la Bruxelles, care a avut loc în 22 martie 2016, soldat cu moartea a 32 de persoane și rănirea a peste 320. Cele două atacuri jihadiste au fost executate aproape simultan pe aeroportul internațional Zaventem și în stația de metrou Maelbeek, situată la numai câteva sute de metri de sediul principal al Comisiei Europene.


 

Cele mai citite

Călin Georgescu, surpriza primului tur, a alergat sub radar

Creșterea spectaculoasă din sondaje din ultimele săptămâni a fost consolidată, în ciuda controverselor legate de campania sa pe rețelele sociale Călin Georgescu, unul dintre cei...

Călin Georgescu, surpriza primului tur, a alergat sub radar

Creșterea spectaculoasă din sondaje din ultimele săptămâni a fost consolidată, în ciuda controverselor legate de campania sa pe rețelele sociale Călin Georgescu, unul dintre cei...

Politico: Uimitor la alegerile din România: un candidat neașteptat de extremă dreapta crește în votul prezidențial

Ultranaționalistul Călin Georgescu vine de nicăieri pentru a conduce în primul tur pe premierul de centru-stânga Marcel Ciolacu și liberala Elena Lasconi Ultranaționalistul român Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă