20.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialPatru dosare penale pentru jandarmi şi 32 pentru civili, în urma violenţelor...

Patru dosare penale pentru jandarmi şi 32 pentru civili, în urma violenţelor de stradă

Procurorii au înregistrat patru dosare în care se fac cercetări faţă de jandarmi pentru violenţele din centru Capitalei, în timp ce mai mulţi protestarari sunt cercetaţi în 32 de cauze. Cu excepţia unui caz petrecut în Ploieşti, toate celelalte dosare vizează vilenţele din Capitală.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au fost constituite 12 cauze în care se efectuează cercetări pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, distrugere şi ultraj. Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au fost înregistrate 7 cauze, în timp ce la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti se află dosarul unui bărbat care a furat mai multe telefoane mobile şi produse IT dintr-un magazin specializat din centrul Capitalei, în timpul violenţelor de duminică.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală faţă de Mihai Căpăţână, prima persoană inculpată pentru violenţele de duminică. El este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetari în legătură cu incidentul ce a avut loc în timpul protestelor din 19 ianuarie 2012, privind folosirea fără drept de arme albe.

De asemenea, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au preluat de la mai multe parchete de sector de pe raza Municipiului Bucureşti, şapte dosare penale privind infracţiuni săvârşite în noaptea de 15/16 ianuarie 2012, potrivit Ministerului Public.

Cauzele vizează infracţiuni de port fără drept de arme albe, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, distrugere, constând în aceea că grupuri de câteva zeci de persoane proferau cuvinte şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine, rupeau gardurile din metal ce separau benzile de circulaţie, aruncau cu pietre, sticle, obiecte contondente asupra persoanelor aflate în zonă (atât asupra celor care se aflau la manifestaţie cât şi asupra celor care făceau parte din rândul forţelor de ordine), se arată în comunicat.

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti precum şi pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti s-au înregistrat câte două plângeri împotriva jandarmilor care au asigurat ordinea şi liniştea publică în timpul desfăşurării manifestărilor de stradă.

Cele mai citite

AEP a refuzat decontări de peste 2 milioane de euro pentru AUR. O mare parte din bani ar fi urmat să ajung la firme...

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a refuzat să deconteze o sumă de peste 2 milioane de euro solicitată de AUR, invocând încălcări ale legislației privind...

Dispare amenda rovinietă? Aviz favorabil al Comisiei de Transport și Infrastructură

Șoferii ar putea beneficia de o modificare importantă în ceea ce privește plata rovinietei, conform unui proiect de lege inițiat de deputații PNL, care...

PAOK Salonic revine pe primul loc în Grecia după victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capăt unei serii de trei meciuri fără victorie, reușind să câștige cu scorul de 2-0 împotriva echipei Levadiakos,...
Ultima oră
Pe aceeași temă