13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAn constant pentru Remat şi „U„ Jolidon

An constant pentru Remat şi „U„ Jolidon

Echipele de volei masculin şi handbal feminin, Remat Zalău, respectiv „U” Jolidon Cluj, au avut sezoane perfecte.

Sezonul 2010-2011 a fost unul perfect pentru Remat Zalău şi „U” Jolidon Cluj. Băieţii de la volei au devenit pentru a doua oară consecutiv campionii României, în timp ce clujencele, tot pentru al doilea an la rând, au fost  vicecampioane. Voleibaliştii au început anul 2011 cu eşecuri pe linie în ultimele partide din grupele Ligii Campionilor, însă experienţa câştigată prin participarea în cea mai importantă competiţie europeană le-a folosit pe deplin în întrecerea inernă. Acolo, elevii lui Michael Merten au mers ceas şi nu au avut nici o problemă în a se încununa, a doua oară la rând, campionii României. Sălăjenii au distrus-o pe Ştiinţa Explorări Baia Mare în finala Diviziei A1, 3-0 şi se pregăteau, tot pentru a doua oară consecutiv, de prezenţa în Liga Campionilor.

Înainte de startul unui nou sezon, principala grijă a acestora a fost găsirea unei săli de competiţii, pentru că Sala Sporturilor din Zalău a intrat în renovare. Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” a devenit noua casă a Rematului, însă doar pentru partidele din campionat. În Liga Campionilor, ardelenii au trebuit să se deplaseze în sala rivalilor din Baia Mare, iar în aceste condiţii noul sezon se anunţa unul destul de dificil.

„Va fi un campionat mai puternic, dar vom demonstra încă o dată că avem valoare. Până la urmă aşa este frumos, să fie un campionat disputat. Şi spectatorii vin mai cu drag la meciuri. Pe plan intern ne dorim câştigarea cupei şi a campionatului, iar în Liga Campionilor ne dorim să trecem de faza grupelor. Sper să şi reuşim acest lucru”, au fost gândurile preşedintelui Rematului, Liviu Ciupe, înainte de startul sezonului actual.

Egala Oltchimului

Dacă în campionat lucrurile au mers mai mult decât perfect, iar Rematul este singura echipă neînvinsă, în Liga Campionilor sălăjenii au fost din nou ciuca bătăilor. Jucătorii noului antrenor, Mariusz Sordyl, au pierdut primele cinci meciuri, însă punctul cucerit în prima partidă, când au reuşit să smulgă două seturi, i-ar putea ajuta în chiar meciul retur, de astăzi, cu belgienii de la Euphony Asse-Lennik. O victorie a românilor în partida de la Baia Mare i-ar face să termine pe locul trei grupa B din Ligă şi, astfel, ar avea şanse să-şi continue drumul european în Cupa CEV.

Anul 2011 a fost unul bun pentru handbalul feminin din Ardeal, iar dacă nu ar fi existat Oltchim Râmnicu Vâlcea, formaţia care domină clar acest sport în România, „U” Jolidon Cluj ar fi fost campioana ţării. Aşa, fetele pregătite de Gheorghe Covaciu s-au mulţumit tot cu titlul de vicecampioane, dar parcă s-au bucurat mai mult pentru rezultatul surprinzător de egalitate, 31-31, contra vâlcencelor în meciul retur din Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Ardelencele au stopat o serie de 54 de victorii consecutive pentru Oltchim şi au rămas singura echipă care a obţinut un rezultat pozitiv contra fostei finaliste a Ligii Campionilor în ultimii trei ani.

Clujencele au ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar au avut o prestaţie  bună în Cupa Cupelor, a doua competiţie europeană, acolo unde se pregătesc acum de duelul din optimile de finală contra rusoaicelor de la Dinamo Volgograd, fosta adversară a lui Oltchim în Ligă. 

Zalăul, în revenire

Dacă la volei, Remat Zalău domină România, fetele de la handbal încearcă să le calce pe urme băieţilor. Sub conducerea lui Gheorghe Tadici, rămas pentru a face din nou o forţă din HC Zalău, sălăjencele au început perfect acest sezon şi doar pri­mele două clasate din acest moment, Oltchim şi Oţelul Galaţi, au reuşit să le învingă pe Beşe şi compania. Dezamăgirea o reprezintă HCM Baia Mare, care după nouă etape disputate a reuşit să câştige doar patru meciuri. În afară de HC Zalău, „U” Jolidon Cluj şi HCM Baia Mare, doar Cetate Deva, care ocupă locul opt în clasament, mai reprezintă Transilvania în Liga Naţională de handbal feminin, alcătuită din 14 echipe.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă