15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportTăriceanu cere, din nou, demisia șefei DNA: După decizia CCR care a...

Tăriceanu cere, din nou, demisia șefei DNA: După decizia CCR care a sancţionat sever intervenţia DNA în activitatea Executivului,ar fi fost normal ca doamna Kovesi să-și dea demisia. E o încălcare extrem de gravă a Constituţiei

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Digi 24, că, după decizia Curții Constituționale privind reacția DNA în privința Ordonanței 13, Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să demisioneze. 

„După decizia CCR care a sancţionat sever intervenţia DNA în activitatea executivului (…), eu am spus că ar fi fost normal ca după un astfel de gest (care dovedește, până la urmă, nu cred că o necunoaştere a elementelor fundamentale constituţionale, ci lucruri de altă natură) ca doamna Kovesi să-şi dea demisia. Nu mi-am schimbat părerea, pentru că e o încălcare extrem de gravă a Constituţiei. Nu este o joacă în ce priveşte o atitudine oarecare a unui procuror”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.



„Când patronezi o astfel de acţiune ca procuror-şef DNA, îţi asumi o responsabilitate şi aceasta nu a fost una oarecare, ci o gravă încălcare a separaţiei puterilor în stat”, a afirmat președintele Senatului.

Curtea Constituțională a României a decis că există conflict instituţional între DNA şi Guvern, în ceea ce privește Ordonanța 13, prin faptul că, prin conduita sa, Parchetul General -Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a arogat o competenţă pe care nu o posedă – controlul modului de adoptare unui act normativ. Totodată, motivarea arată că acţiunea Ministerului Public privind ancheta în cazul OUG13 încetează să mai fie una legitimă, devenind abuzivă şi creează o presiune asupra membrilor Guvernului care afectează buna funcţionare a acestei autorităţi.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă