18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecial"Jihad" în PSD Galaţi

„Jihad” în PSD Galaţi

În războiul intern, liderul organizaţiei, Dan Nica, a suportat o primă înfrângere, Alexandru Teodorescu redevenind consilier judeţean.

Preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica a declanşat „jihadul” intern, excluzân­du-i din PSD pe toţi cei care nu se supun dorinţei sale de a-l desemna candidat USL la preşedinţia CJ Galaţi pe Nicolae Bacalbaşa. Candidatura la CJ a revenit PSD şi majoritatea liderilor locali doreau ca această candidatură să îi revină actualului preşedinte CJ, Eugen Chebac (PSD), care are un bilanţ foarte bun al primului său mandat, prin demararea şi finalizarea a zeci de investiţii în reabilitarea infrastructurii, dar şi dezvoltarea unui număr foarte mare de proiecte pe fonduri europene. Faptul că Eugen Chebac e bine văzut în organizaţie nu i-a convenit liderului Dan Nica, care a forţat înlocuirea lui Chebac cu Bacalbaşa. Anestezistul e cunoscut prin replicile fără perdea de la jurnalele orei 5 şi apariţia la „Te pui cu blondele?”.

După ce Eugen Chebac a anunţat că va candida ca independent la preşedinţia CJ, Dan Nica a declanşat vânătoarea de vrăjitoare în PSD Galaţi, demarând excluderea din partid a celor care încă mai considerau că Chebac ar fi trebuit să fie candidatul USL. În războiul intern, Nica e secondat de senatorul Gh. Saghian, un politician la care sunt evidente reflexele activiştilor din anii 50 şi deputatul Florin Pâslaru, fost colaborator al Securităţii sub numele de cod „Pintea”. Prima victimă a tripletei Nica-Saghian-Pâslaru a fost omul de afaceri Alexandru Teodorescu, exclus din PSD pentru că în calitate de consilier judeţean refuzase să semneze convocatorul unei şedinţe CJ la care Bacalbaşa avea să se impună prin retragerea a două proiecte de investiţii propuse de Chebac la Spitalul Clinic de Urgenţă. Exclus din PSD, Teodorescu a fost înlocuit şi în CJ, cu prof. Victoria Giurgiu, din Tg. Bujor. „Rocada” a fost ilegală, a fost invalidată şi atacată în contencios de Prefectura Galaţi, acum Teodorescu redevenind consilier judeţean. Text Box:

Lista lui Nica

În pofida acestei prime înfrângeri, războiul intern va continua, chiar foarte curând, cu noi excluderi din PSD. Pe lista lui Nica se află preşedintele CJ Eugen Chebac, primarul Galaţiului Dumitru Nicolae, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, consilierul municipal Daniel Apetrăchioaie, dar şi o listă ceva mai lungă de tineri social democraţi. În fruntea „municipalei” PSD va fi impus city managerul Forin Popa, un personaj controversat, cunoscut, printre altele, că încasa lunar 2.000 de euro de la Sterică Atanasiu, patronul firmei care fusese ajutată de municipalitate să câştige prima licitaţie pentru construirea portului de ambarcaţiuni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă