14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialVoleiul constănţean visează la Europa

Voleiul constănţean visează la Europa

Fetele de la CSV Tomis părăsesc Liga Campionilor, în timp ce băieţii de la CVM vor juca aproape sigur în optimile Cupei Challenge.

Marţi seara s-au disputat două partide de volei european care au avut printre protagoniste formaţii constănţene. Fetele de la CSV Tomis au jucat în Sala Sporturilor, în compania deţinătoarei trofeului Ligii Campionilor, Vakifbank TTelekom Istanbul. De partea cealaltă, băieţii au jucat în deplasare pe terenul echipei Explorări Baia Mare.

Aşa cum era de aşteptat, echipa feminină nu a putut face mare lucru în faţa unei echipe turce mult prea valoroase. A fost un 3-0 pentru oaspete, cât se poate de logic, într-o partidă în care s-au întâlnit câştigătoarea ediţiei precedente şi o debutantă. Mai mult, diferenţa de buget şi cea de valoare individuală a jucătoarelor şi-a spus cuvântul în meciul de marţi seară. În ciuda acestei înfrângeri, echipa de pe litoral a demonstrat că este demnă de o participare în cea mai puternică întrecere continentală rezervată echipelor de club. Chiar şi în faţa echipei din Istanbul, Tomis a reuşit momente de joc pe care doar o echipă mare o le poate realiza. Acest rezultat anulează practic şansele de calificare ale echipei de pe litoral. Chiar dacă mai sunt speranţe acestea sunt pur teoretice. Pentru a se califica, CSV trebuie să câştige ultimul joc al grupei, programat pe terenul celor de la Azerrail Baku, formaţie care la Constanţa s-a impus cu scorul de 3-0. Pe ultimul loc în clasamentul grupei, înaintea meciului final, cel de la Azerrail Baku, Tomis are şanse minime la calificare. Totuşi, echipa de pe litoral va continua în Challenge Round, în Cupa CEV, fază a întrecerii care se joacă înaintea semifinalelor.

Băieţii de la CVM au şanse de calificare în Cupa Challenge, în optimi, unde au jucat pe terenul rivalei din competiţia internă, Ştiinţa Explorări Baia Mare. Constănţenii s-au impus în meciul tur, scor 3-1 şi acum au de un succes şi în mecul de pe propriul teren pentru a se califica. 

Sâmbătă se joacă în Divizia A1

Formaţiile constănţene nu au timp de relaxare. După disputele din competiţiile continentale, cele două echipe urmază a juca, sâmbătă, în campionatul intern. Fetele vor evolua în deplasare, pe terenul celor de la CSM Sibiu, o partidă care se anunţă o simplă formalitate pentru trupa pregătită de Darko Zakoc. CVM va juca în faţa propriilor suporteri, la Constanţa urmând a veni formaţia SCMU Craiova. La fel ca fetele, Began şi compania sunt şi ei mari favoriţi în meciul de sâmbătă, programat împotriva formaţiei din Oltenia.

 

5 partide a disputat CSV Tomis în actuala ediţie a Ligii Campionilor, patru fiind pierdute şi una câştigată.

Cele mai citite

Ligia Deca: Avem mare nevoie de profesori care să predea știință, tehnologie, inginerie sau matematică

Ministrul Educației a încurajat studenții, la început de an universitar, să urmeze o carieră în sistemul de învățământ Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost prezentă...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...
Ultima oră
Pe aceeași temă