Cazul celor 31 de agenţi de Poliţie din Capitală care au luat şpagă de la proxeneţi nu este singurul şi cel mai mare scandal în care au fost implicaţi angajaţi ai Ministerului de Interne.
În martie 2009, Cornel Ilie Şerban, care ocupa funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), a fost reţinut de către procurorii DNA pentru favorizarea infractorului. Cornel Şerban era acuzat că a intervenit într-un dosar în care rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Ioan Alecu, era cercetat pentru abuz în serviciu, după ce ar fi transferat un teren care aparţinea instituţiei de învăţământ către Puiu Popoviciu. Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins cererile procurorilor DNA. Ulterior, premierul Emil Boc a semnat demiterea lui Cornel Şerban.
În noiembrie 2010, Dan Fătuloiu, care ocupa funcţia de Secretar de Stat şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, l-a denunţat pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, pentru că i-a oferit mită, în valoare de 1 milion de euro, pentru a interveni pentru soluţionarea favorabilă a celor 48 de dosare în care acesta era cercetat. Cătălin Chelu a fost reţinut de către DNA în urma unui flagrant. După câteva zile de la izbucnirea scandalului, Dan Fătuloiu a fost demis din funcţie, împreună cu şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.
În luna mai 2011, fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, a fost reţinut de procurorii DNA şi arestat de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă. Ulterior, el a fost eliberat şi cercetat în libertate.
În vara anului 2011, 47 de poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa au fost suspendaţi din funcţie, după ce au fost arestaţi şi trimişi în judecată pentru că ar fi pretins, primit ori acceptat, atât în nume propriu, cât şi în numele celorlalţi colegi, suma totală de 2.164.800 de lei şi alte bunuri de la persoanele care au trecut frontiera.
În octombrie 2011, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea a 41 de poliţişti, instructori auto şi elevi ai acestora la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, dare şi luare de mită, precum şi pentru mărturie mincinoasă.
Corupţia din cadrul MAI este recunoscută chiar de către ministrul Internelor, Traian Igaş, care a declarat, în vara anului 2011, că aproximativ 30 de mii de oameni au intrat în MAI „pe pile”, iar în ultimii 13 ani au fost angajate 63.500 de persoane care nu au pregătire militară. În privinţa calificativelor foarte bune ale angajaţilor, ministrul a declarat că nu au fost date pe merit, ci „din burtă”.
Un raport de activitate al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), realizat la sfârşitul anului trecut, a arătat că numărul angajaţilor MAI inculpaţi în urma acţiunilor DGA în 2011 este de 356. În perioada analizată (ianuarie – octombrie 2011), 473 de angajaţi ai MAI au fost învinuiţi de către DGA, 43 dintre aceştia având funcţie de conducere. În aceeaşi perioadă au existat 97 de cazuri în care funcţionarii MAI au sezizat DGA pentru că li s-a oferit mită şi 67 de cazuri în care funcţionarii şi-au denunţat colegii implicaţi în fapte de corupţie.