4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPercheziศ›ii de amploare, simultane, รฎn Romรขnia ศ™i Spania, la o reศ›ea internaศ›ionalฤƒ...

Percheziศ›ii de amploare, simultane, รฎn Romรขnia ศ™i Spania, la o reศ›ea internaศ›ionalฤƒ de contrabandฤƒ cu ศ›igฤƒri

Poliศ›iศ™tii de frontierฤƒ din cadrul Direcศ›iei de Combatere a Migraศ›iei Ilegale ศ™i a Infracศ›ionalitฤƒศ›ii Transfrontaliere (IGPF) ศ™i Gฤƒrzii de Coastฤƒ efectueazฤƒ, marศ›i, 38 de percheziศ›ii domiciliare în Constanศ›a, Dolj, Bistriศ›a Nฤƒsฤƒud, Arad, Timiศ™ ศ™i Bucureศ™ti, la suspecศ›i de contrabandฤƒ de ศ›igฤƒri. Concomitent, descinderi au loc ศ™i în Spania, la persoane implicate în contrabanda cu ศ›igฤƒri, cetฤƒศ›eni români bulgari ศ™i spanioli, se aratฤƒ într-un comunicat al IGPF.

Percheziศ›iile urmฤƒresc descopeririea de ศ›igฤƒri provenite din contrabandฤƒ, documente de transport falsificate, sume de bani rezultate din valorificarea ศ›igฤƒrilor ศ™i alte bunuri a cฤƒror deศ›inere este interzisฤƒ de lege.

Grupul infracศ›ional este format din cetฤƒศ›eni români, ajutaศ›i de cetฤƒศ›eni bulgari ศ™i de alศ›i cetฤƒศ›eni români rezidenศ›i în Spania. Aceศ™tia procurau ศ›igฤƒri de contrabandฤƒ de pe teritoriul Bulgariei, le transportau cu diferite mijloace auto, conduse de cetฤƒศ›eni români, pe teritoriul Spaniei, unde le depozitau ศ™i le comercializau pe piaศ›a neagrฤƒ.

Potrivit anchetatorilor, totul a început în luna decembrie a anului 2015 când, în urma unor percheziศ›ii efectuate acasฤƒ la Cosmin E, în vârstฤƒ de 37 ani, domiciliat pe raza judeศ›ului Dolj, cunoscut ca fiind implicat în contrabanda cu ศ›igฤƒri. În urma percheziศ›iei s-a constat cฤƒ în curtea casei se afla parcat un camion cu cisterne, înmatriculat în Bulgaria, modificat ศ™i adaptat transportului de ศ›igฤƒri de contrabandฤƒ, prin adฤƒugarea unei platforme de beton în greutate de 14 tone, pe ศ™asiul autocisternei, astfel încât încฤƒrcฤƒtura de produs lichid de pe documentele false de transport sฤƒ corespundฤƒ cu masa totalฤƒ a autovehiculului, menศ›ioneazฤƒ comunicatul.

În luna martie a anului 2016, în urma activitฤƒศ›ilor specifice de supraveghere informativ-operativฤƒ, poliศ›iศ™tii de frontierฤƒ din cadrul Inspectoratului General al Poliศ›iei de Frontierฤƒ Române ศ™i ai Gฤƒrzii de Coastฤƒ, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Curศ›ii de Apel Constanศ›a, au urmฤƒrit ศ™i identificat pe raza judeศ›ului Dolj o altฤƒ autocisternฤƒ înmatriculatฤƒ în Bulgaria. În urma verificฤƒrilor s-a constatat cฤƒ maศ™ina este modificatฤƒ prin adฤƒugarea unei platforme de 24 de tone ciment pentru transportul ศ›igฤƒrilor de contrabandฤƒ. Din datele de anchetฤƒ a rezultat cฤƒ ศ™oferul autocisternei acศ›iona pe ruta Bulgaria — România ศ™i transporta ศ›igฤƒri de contrabandฤƒ pe raza judeศ›ului Dolj.

În urma controlului efectuat în autocisternฤƒ a fost identificatฤƒ o uศ™ฤƒ de acces spre un spaศ›iu special amenajat în care au fost descoperite aproximativ 160.000 pachete cu ศ›igฤƒri. Între timp, ศ™oferul autocisternei a fost trimis în judecatฤƒ ศ™i condamnat definitiv pentru comiterea infracศ›iunii de contrabandฤƒ ศ™i uz de fals, precizeazฤƒ sursa citatฤƒ.

Grupul a fost monitorizat, efectuându-se schimburi de informaศ›ii cu autoritฤƒศ›ile din Bulgaria ศ™i Spania, ocazie cu care reprezentanศ›ii celor douฤƒ state au precizat cฤƒ au identificat ศ™i pe teritoriul lor astfel de moduri de operare pentru transportul ศ›igฤƒrilor de contrabandฤƒ.

În luna iunie a anului 2016, poliศ›iศ™tii de frontierฤƒ au identificat, la intrarea în ศ›arฤƒ prin vama Bechet, un autocamion înmatriculat în Bulgaria, despre care deศ›ineau informaศ›ii cฤƒ ar fi folosit pentru transportul unei importante cantitฤƒศ›i de ศ›igฤƒri de contrabandฤƒ ascunse în role de hârtie, cu destinaศ›ia Slovacia. Continuând monitorizarea mijlocului de transport, s-a constatat ca acesta si-a schimbat direcศ›ia de deplasare, pânฤƒ la domiciliul unui cetฤƒศ›ean român de pe raza judeศ›ului Dolj.

În baza mandatelor au fost efectuate douฤƒ percheziศ›ii domiciliare, fiind identificat, ascuns într-o parcare, mijlocul de transport, abandonat de ศ™oferul bulgar. Pe numele ศ™oferului fugar a emis mandat de arestare ศ™i mandat european de arestare, potrivit comunicatului menศ›ionat.

Întreaga cantitate de ศ›igarete descoperitฤƒ în ambele cazuri, 414.980 pachete marca 'Marble' în valoare de aproximativ 4.149.800 lei, precum ศ™i vehiculele au fost indisponibilizate la sediul Gฤƒrzii de Coastฤƒ.

În cauzฤƒ, cercetฤƒrile sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curศ›ii de Apel Constanศ›a, pentru sฤƒvârศ™irea infracศ›iunii de contrabandฤƒ calificatฤƒ cu ศ›igฤƒri, urmând sฤƒ fie iniศ›iatฤƒ ศ™i derulatฤƒ procedura de asistenศ›ฤƒ judiciarฤƒ internaศ›ionalฤƒ.

Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ