17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFC Farul navighează în ape liniştite

FC Farul navighează în ape liniştite

Situaţia la echipa de pe litoral s-a schimbat radical în ultimele zile, marinarii având acum antrenor şi program de pregătire, care începe azi.

Suporterii echipei de fotbal FC Farul pot fi în sfârşit mulţumiţi. Degringolada din tabăra grupării alb-albastre s-a încheiat. Farul are acum antrenor, în persoana lui Viorel Tănase, iar pregătirea de iarnă începe cu o săptămână mai devreme decât era programat iniţial.

Toate aceste modificări sunt datorate numirii în funcţie a antrenorului. Viorel Tănase a acceptat să preia banca tehnică a marinarilor pentru următoarele şase luni cu drept de prelungire pe încă doi ani. Preşedintele Farului, Marcel Lică, a explicat şi de ce s-a devansat reunirea lotului. „Am bătut palma cu Vio-rel Tănase, pentru o perioadă de şase luni, termen care poate fi prelungit apoi cu doi ani. Viorel este nerăbdător să se apuce de muncă, astfel că a devansat cu o săptămână startul pregătirii de iarnă”, a declarat oficialul constănţean.

Noul antrenor al echipei de pe litoral va fi prezentat azi, într-o conferinţă de presă programată înaintea primului antrenament al marinarilor în 2012. Departe de promovare, Farul nu are un alt obiectiv acum decât formarea unei echipe competitive şi obţinerea a cât mai multe rezultate pozitive. Viorel Tănase va fi însărcinat şi cu aducerea câtorva jucători care să completeze lotul pe posturile deficitare. Oficialii constănţeni au încercat până acum să contacteze o serie de jucători cu experienţă precum Dinu Todoran sau George Curcă, dar până în acest moment nu s-a realizat nimic concret. Există însă posibilitatea ca la şedinţa de pregătire de mâine să îşi facă apariţia câteva nume noi. Cert este că debutul campionatului este destul de departe şi timp ar fi ca Farul să mai lucreze la capitolul îmbunătăţirea lotului. Totuşi, situaţia financiară destul de precară de la Farul alungă jucătorii cu experienţă.

Cine este Viorel Tănase

Tehnicianul care va pregăti pe FC Farul în retur are 41 de ani şi nu deţine experienţă în funcţia de antrenor. Viorel Tănase a antrenat ultima dată divizionara secundă Dunărea Galaţi, clasată pe locul 11, imediat în spatele Farului, la finele turului. Născut la Galaţi, „Tase”, a fost mijlocaş al Oţelului, pentru care a susţinut 381 de jocuri şi a marcat 60 de goluri. În afara Dunării Galaţi, tehnicianul a mai pregătit şi forma-ţia secundă a Oţelului. La Farul, Tănase îl va avea ca secund pe Ion Barbu.

6 luni este perioada contractuală a lui Viorel Tănase la Farul, înţelegerea urmând a fi prelungită pe doi ani, în funcţie de rezultate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă