23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialHoria Tecău a strălucit în sportul alb

Horia Tecău a strălucit în sportul alb

Constanţa nu a avut parte de multe trofee în sportul individual, dar Tecău a reuşit să îmbunătăţească serios acest palmares în 2011.

 

Sporturile de echipă sunt deja o constantă pe litoral. Există însă şi sportivi care la nivel individual obţin performanţe excelente petru oraşul de la malul mării. În 2011 sportivul cel mai reprezentativ a fost jucătorul de tenis Horia Tecău. Chiar dacă activează la nivel profesionist, constănţeanul obţine performanţe în numele oraşului său.

La fel ca în 2010, cea mai importantă performanţă a anului a fost disputarea finalei la cel mai prestigios turneu de Mare Şlem al tenisului mondial, Wimbledon. Alături de suedezul Robert Lindstedt, Tecău a pierdut însă ultimul act al întrecerii londoneze. Asemănările cu anul trecut au continuat, după finala de la Wimbledon constănţeanul având un parcurs mai puţin reuşit. Totuşi, Tecău şi-a îndeplinit obiectivul propus la început de an, participarea la Turneul Campionilor. Întrecerea a avut loc tot la Londra şi a reprezentat o premieră pentru sportul românesc, prezenţa lui Tecău la acel turneu constituind o reeditare a unei performanţe româneşti ce data din urmă cu mai bine de 25 de ani. Cu un succes în cele trei meciuri jucate la Turneul Campionilor, Tecău nu a reuşit să acceadă în semifinale, dar a încheiat un an fabulos. Constănţeanul a încheiat 2011 pe locul 12 în ierarhia jucătorilor de dublu, iar în clasamentul perechilor, unde figurează alături de Robert Lindstedt, se află pe locul şase.

Anul 2011 a reprezentat un progres vizibil pentru Horia Tecău, iar acum toată lumea se aşteaptă la un 2012 mult mai bun. Toate aşteptările se leagă de un succes la un turneu de Mare Şlem. Primul la care va participa este Australian Open, competiţie ce va avea loc în ianuarie şi la care Tecău şi Lindstedt sunt cotaţi printre favoriţi.

Titluri europene

Horia Tecău evoluează pe -arenele sportului alb, disciplină ce nu are parte de campionate mondiale sau europene. Nu -acelaşi lucru se poate -spune despre canotaj, tenis de -masă sau atletism. La -aceste -discipline Constanţa şi-a trecut în cont, în 2011, titluri -continentale. Diana Bursuc a -făcut parte din barca de 8+1 -care a cucerit aurul -continental la -ca-no-taj, Eliza Samara a -obţinut şi ea titlul -continental la dublu mixt la -Europenele de tenis de masă, iar Andreea -Ogrăzeanu s-a impus la -Campionatele -Europene de -atletism în proba -regină, 100 metri.

 

4 turnee a câştigat Horia Tecău în 2011, ducându-şi totalul carierei la 9.

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă