6.3 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialMonica Gabor, victima "tatฤƒlui adoptiv" Constantin Damaschin

Monica Gabor, victima „tatฤƒlui adoptiv” Constantin Damaschin

Constantin Damaschin, zis Sarsailฤƒ, a dezvoltat relaลฃii cu lideri de clanuri precum Clฤƒmparu ลŸi Hasan, care traficau fete, una dintre victimele sale fiind Monica Gabor, care s-a cฤƒsฤƒtorit cu omul de afaceri Irinel Columbeanu, relateazฤƒ Mediafax.

Monica Gabor a depus plângere la Parchetul Tribubalului Bacฤƒu în anul 2004, procurorii clasând ulterior dosarul, care a fost însฤƒ redeschis de procurorii Direcลฃiei de Investigare a Infracลฃiunilor de Criminalitate Organizatฤƒ ลŸi Terorism (DIICOT).

Vineri, Tribunalul Bacฤƒu a decis arestarea preventivฤƒ pentru 29 de zile a lui Dan Damaschin, „tatฤƒl adoptiv” al Monicฤƒi Columbeanu, ลŸi a celor doi complici ai acestuia, acuzaลฃi de recrutare prin înลŸelฤƒciune, ameninลฃare ลŸi violenลฃฤƒ a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatฤƒrii sexuale.

DIICOT a susลฃinut în cererea de arestare preventivฤƒ a lui Constantin Damaschin Constantin, zis Sarsailฤƒ sau DD, cฤƒ „a desfฤƒลŸurat activitฤƒลฃi concertate de recrutare ลŸi exploatare sexualฤƒ a mai multor victime, prioritar minore, având sprijinul infracลฃional a diferiลฃilor acoliลฃi aflaลฃi în anturajul sฤƒu, care i-au asigurat finalitatea scopurilor ilicite vizate”.

„Aceastฤƒ persistenลฃฤƒ infracลฃionalฤƒ i-au creat posibilitatea dezvoltฤƒrii ลŸi amplificฤƒrii conexiunilor cu alลฃi lideri, ce coordonau clanuri de temut – exemplificativ se indicฤƒ gruparea Clฤƒmparu, Hasan etc. -, care acลฃionau în acelaลŸi domeniu de crimฤƒ organizatฤƒ, chiar fiind constatatฤƒ o interferenลฃฤƒ privind obลฃinerea de informaลฃii de naturฤƒ ai facilita exacerbat propriile finalitฤƒลฃi de exploatare sexualฤƒ a unor victime din diferite zone ale ลฃฤƒrii”, a aratat DIICOT.

Pe lângฤƒ aceste legฤƒturi cu liderii unor reลฃele specializate pe exploatare sexualฤƒ de tinere, Damaschin a avut parteneriate ลŸi cu alลฃi întreprinzฤƒtori iliciลฃi, „care au accesat ลŸi au rezistat mult pe piaลฃa prostituลฃiei în zone cheie, sub aspectul identificฤƒrii de persoane de sex feminin cu risc mare de victimizare ลŸi sub aspectul asigurฤƒrii ascendentului permanenลฃei ลŸi selectivitฤƒลฃii prolifice a perimetrelor de plasare a victimelor avute sub control ลŸi obligate sฤƒ practice prostituลฃia pentru ei”, a explicat procurorul de caz.

În acest sens a fost identificatฤƒ relaลฃia delictuoasฤƒ cu Eugen Mihai Mereuลฃฤƒ, context ce a determinat necesitatea conexฤƒrii la prezenta cauzฤƒ a unui alt dosar penal, respectiv 4021P/2008, declinat de cฤƒtre Parchetul de pe lângฤƒ Judecฤƒtoria sector 1 BucureลŸti ลŸi înregistrat iniลฃial în evidenลฃe sub numฤƒrul 45D/P/2010, ale DIICOT – Serviciul Teritorial Bacฤƒu, ce are ca obiect de investigare activitatea infracลฃionalฤƒ desfฤƒลŸuratฤƒ de Damaschin în sensul racolฤƒrii de „tinere direct ลŸi prin acoliลฃi iliciลฃi din judeลฃul Bacฤƒu ลŸi din alte zone ale ลฃฤƒrii, pe care le-a determinat sฤƒ practice prostituลฃia în principal în zona Capitalei”.

În urma investigaลฃiilor, procurorii au stabilit asocierea infracลฃionalฤƒ a lui Damaschin cu multipli alลฃi complici, inclusiv Claudiu Ciucฤƒ, „care a reprezentat o sursฤƒ nesecatฤƒ de furnizare a materialului de exploatare sexualฤƒ”.

„AcelaลŸi atribut – veleitate în conexiune cu Mihai Mereuลฃฤƒ, l-a expus ลŸi Damaschin Constantin, care i-a furnizat la rândul sฤƒu tinere pentru uzanลฃa de prestaลฃii sexuale ลŸi a avut propagat beneficiul ilicit nelimitat al aceluiaลŸi inculpat Ciucฤƒ Claudiu ลŸi a altor acoliลฃi, care nu au fost puลฃini, ลŸi care i-au extins orizonturile de traficare ลŸi exploatare de tinere, în scopul obลฃinerii de beneficii fฤƒrฤƒ drept de beneficii financiare ilicite comune”, spun anchetatorii.

De asemenea, au susลฃinut procurorii, în evidenลฃele DIICOT Bacฤƒu a fost înregistrat sub nr. 144D/P/2011 (dosarul prealabil instrumentat de cฤƒtre Parchetul de pe lângฤƒ Tribunalul Bacฤƒu unde a fost înregistrat sub nr. 391/P/2004 – soluลฃia penalฤƒ fiind infirmatฤƒ) ลŸi conexat la prezenta cauzฤƒ, având ca act de dispoziลฃie prealabil declinarea competenลฃei de soluลฃionare a cauzei în favoarea DIICOT – Structura Centralฤƒ BucureลŸti, emis sub nr. 857/P/2011 la data de 25 iulie 2011 de cฤƒtre Parchetul de pe lângฤƒ Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie – Secลฃia de urmฤƒrire penalฤƒ ลŸi criminalisticฤƒ, considerent al aspectului cฤƒ situaลฃia de cercetare penalฤƒ privind pe Damaschin Dan Constantin indicฤƒ sฤƒvârลŸirea infracลฃiunii prev. ลŸi ped. de art. 13 al. 1, 2, 3 din Legea 678/2001, în raport cu persoana vฤƒtฤƒmatฤƒ Gabor Monica, minorฤƒ la momentul victimizฤƒrii”, au arฤƒtat anchetatorii.

În urma supravegherii ลŸi investigaลฃiilor efectuate a rezultat cฤƒ au fost traficate un numฤƒr impresionant de mare de tinere minore ลŸi majore, pânฤƒ la acest moment procesual fiind identificate nouฤƒ tinere de pe urma cฤƒrora au profitat Damaschin Constantin, Mereuลฃฤƒ Mihai Eugen ลŸi Ciucฤƒ Claudiu.

Procurorii DIICOT susลฃin cฤƒ modalitatea în care Damaschin reuลŸea sฤƒ îลŸi asigure controlul asupra victimelor, cu favoritismele aferente, „demonstreazฤƒ machiavelismul acลฃiunilor sale în condiลฃiile în care, fiind în mod cert exploatatorul victimelor poza în protectorul ลŸi binefฤƒcฤƒtorul acestora, etalând excesiv ลŸi permanent, pe diverse canale de informare publicฤƒ versiuni trucate de naturฤƒ a-i asigura camuflarea intereselor infracลฃionale ลŸi de a-l pฤƒstra la adฤƒpost de riposta legii penale (în acest sens este evident cazul victimei Monica Gabor, fostฤƒ Columbeanu)”.

„Probaลฃiunea cauzei subliniazฤƒ cu certitudine aspectul de victimizare a pฤƒrลฃii vฤƒtฤƒmate Monica Gabor, care dupฤƒ ce a reuลŸit sฤƒ scape de influenลฃa de exploatare sexualฤƒ directฤƒ, exercitatฤƒ de inculpatul Damaschin Constantin, ulterioarele circumstanลฃe în care s-a aflat aceasta, determinate de ipostaza unei cฤƒsฤƒtorii cu o persoanฤƒ cu posibilitฤƒลฃi financiare substanลฃiale, alegând postura de a fi vedetฤƒ în lumea modelling-ului, aceastฤƒ împrejurare a fost manipulatฤƒ la modul grosier de cฤƒtre sus-numitul traficant, care ลŸi-a arogat fฤƒrฤƒ drept meritele ascensiunii rapide a acesteia”, au arฤƒtat procurorii în cererea de arestare preventivฤƒ a celor trei acuzaลฃi.

Cele mai citite

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ