16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecial„Coşul de Aur", vedeta sportului clujean

„Coşul de Aur”, vedeta sportului clujean

 Reuşita care a adus titlul de campioană în vitrina lui „U” Mobitelco Cluj a fost vedeta distincţiilor unei noi ediţii a Galei Sportului Clujean.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj a organizat, marţi seara, a şaptea ediţie a Galei Sportului Clujean.  Spre deosebire de ceilalţi ani, acum gazda evenimentului a fost Sala Sporturilor „Horia Demian”, acolo unde 44 de sportivi şi echipe care au pus Clujul pe harta sportului românesc, european şi mondial în 2011 şi-au primit diplomele şi laudele cuvenite. De departe, vedeta galei a fost o distincţie apărută în premieră şi denumită „Coşul de Aur”.

Aceasta i-a revenit jucătorului echipei de baschet masculin „U” Mobitelco Cluj, Tyler Morris, pentru reuşita din ultima secundă a finalei cu CSU Ploieşti, din primăvară, coş în urma căruia clujenii au devenit campionii României. Morris nu a venit, însă, să ridice cel mai frumos premiu din punctul de vedere al suporterilor, pentru că se va opera joi, în Statele Unite, la ligamentul încrucişat anterior al piciorului stâng. În schimb, pentru a doua oară consecutiv, sportivii anului au fost desemnaţi halterofilul Antoniu Buci, de la CSM Cluj şi judoka Corina Căprioriu, de la „U” şi CSM Cluj. Cei doi au câştigat în 2011, în total, cinci medalii la campionatele europene şi mondiale.

Buci a luat câte un aur, un argint şi un bronz la Campionatul European din Rusia, în timp ce Căprioriu a obţinut câte o medalie de bronz la europenele din Turcia, precum şi la Campionatul Mondial din Franţa. În opinia oficialilor DJST Cluj, cel mai mult a contat faptul că probele de la care cei doi sportivi s-au întors cu medalii sunt şi probe olimpice, astfel că la Olimpiada de la Londra, de anul viitor, Buci şi Căprioriu au şanse chiar la medalii. „A fost un an foarte greu, cu multă muncă, dar a ieşit bine per total şi mă bucur că am fost desemnat pentru a doua oară consecutiv sportivul anului. În 2012 are loc Olimpiada de la Londra, iar acolo vreau să cuceresc neapărat o medalie”, a declarat Buci.

Patru echipe europene

Au mai fost acordate distincţii pentru „rezultate deosebite în anul 2011″ halterofilei Dana Berchi, atletelor Bianca Răzor şi Judit Nagy sau karatiştilor Alin Mărginean, Adriana Negru şi Ovidiu Radu. Pentru prima oară, în acest an echipele clujene au participat în cupele europene la patru sporturi diferite, iar acest lucru nu avea cum să fie uitat la Gala Sportului Clujean. Astfel, „U” Mobitelco BT, pe lângă faptul că a cucerit campionatul, a fost premiată şi pentru că a participat în grupele FIBA EuroChallenge, în timp ce „U” Jolidon, vicecampioana ţării la handbal feminin, a luat premiul pentru „echipa feminină a anului” şi pentru calificarea în primăvara europeană a Cupei Cupelor.

Echipa de volei masculin Universitatea Cluj a luat un premiu pentru că a câştigat Cupa Balcanică, iar campioana României la fotbal feminin, Olimpia Cluj, a fost răsplătită şi pentru participarea în grupele Ligii Campionilor. Au fost acordate şi şase premii sportivilor cu dizabilităţi de la clubul sportiv Lamont, iar echipele Potaissa Turda şi Napoca Rally Academy au fost răsplătite, de asemenea, pentru promovarea în Liga Naţională de handbal masculin, respectiv pentru câştigarea campionatului pe echipe în cadrul sezonului naţional de raliuri. S-a inventat secţiunea „rezultate deosebite în 2011″ şi pentru ca cele două echipe de fotbal din Cluj, CFR şi Universitatea, să fie şi ele premiate la gala clujeană, deşi nu au cucerit nici un trofeu în acest an.  Text Box:  

Antrenorul anului

Antrenorul de judo, Florin Bercean, a fost desemnat pentru a doua oară consecutiv „antrenorul anului”. Premiul tehnicianului vine după cele din 2008 şi 2010, când Bercean a fost desemnat şi antrenorul european de judo al anului la feminin. Florin Bercean a fost tehnicianul Alinei Dumitru la aurul olimpic câştigat de sportivă în 2008, la Beijing. Organizatorii Galei Sportului Clujean au oferit şi două premii pentru întreaga activitate lui Liviu Morariu, cel care i-a fost antrenor lui Ghiţă Mureşan, şi lui George Arghir, membru în cadrul Federaţiei Române de Modelism şi al celei Aeronautice Internaţionale.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Nicolae Ciucă cere autorităților să fie pregătite pentru viitura care vine pe Dunăre

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut un apel, joi seara, la autorităţile centrale şi la cele locale din judeţele dunărene să se pregătească pentru...

Stefano Pioli, noul antrenor al lui Al-Nassr după demiterea lui Luis Castro

După un start de sezon sub așteptări, Al-Nassr l-a demis pe Luis Castro și l-a numit pe italianul Stefano Pioli drept noul antrenor principal. Al-Nassr,...
Ultima oră
Pe aceeași temă