22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialUpdate. Patru morţi şi 75 de răniţi, în atacul din Belgia

Update. Patru morţi şi 75 de răniţi, în atacul din Belgia

Update: Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 75 au fost rănite în atentatul comis astăzi în oraşul Liege, din sud-estul Belgiei, în care au fost utilizate grenade artizanale şi arme automate, relatează Agerpres.

Victimele sunt unul dintre autorii atacului, Nordine Amrani (33 ani), care s-a sinucis la scurt timp după incident, doi adolescenţi cu vârste de 15 şi 17 ani şi o femeie de 75 de ani. Atacul a fost comis în piaţa Saint-Lambert din Liege, unde în această perioadă este organizată o piaţă de Crăciun.

Poliţia belgiană a anunţat că Nordine Amrani fusese condamnat pentru posesie de arme şi droguri, însă nu era cunoscut pentru implicarea în activităţi teroriste.

În afara mobilului atacului, o altă necunoscută este numărul autorilor, în condiţiile în care informaţii contradictorii indică doi, trei sau patru autori.

Potrivit agenţiei de presă Belga, în urmă cu ceva timp, apartamentul unde locuia Amrani fusese percheziţionat. Poliţiştii belgieni aveau informaţii că în locuinţă s-ar găsi droguri, însă au fost surprinşi să descopere şi un număr semnificativ de arme.

Nordine Amrani a fost condamnat în septembrie 2008 la 58 de luni de închisoare pentru deţinerea a 10 arme şi 2.800 de plante de canabis, în cadrul unei reţele de crimă organizată.

La locul incidentului de la Liege s-au deplasat premierul belgian Elio Di Rupo, ministrul de interne Joëlle Milquet şi ministrul-preşedinte al regiunii valone Rudy Demotte.

 

Două persoane au fost ucise, iar alte 64 rănite, marţi, după ce bărbaţi înarmaţi au tras focuri de armă şi au aruncat cu dispozitive explozive în piaţa principală din Liege, în sud-estul Belgiei, potrivit unui bilanţ oficial anunţat de agenţia de presă Belga, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Unul dintre cei doi morţi este una dintre persoanele care se presupune că au tras focuri de armă, precizează aceeaşi sursă.

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă