19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMAE: În perioada sărbătorilor, vor fi controale rutiere amănunţite în Ungaria

MAE: În perioada sărbătorilor, vor fi controale rutiere amănunţite în Ungaria

Ungaria va desfăşura controale rutiere amănunţite pe drumurile sale naţionale, îi avertizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pe cetăţenii români care vor să călătorească în străinătate, relatează Agerpres.

Controalele rutiere efectuate de poliţia locală au drept scop depistarea şoferilor care nu respectă normele de circulaţie în această perioadă a anului şi îndeosebi a şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, a mai precizat Ministerul.

MAE aminteşte cetăţenilor români să ţină cont de o serie de recomandări în cazul în care decid să călătorească în străinătate cu autoturismul, cum ar fi să îşi echipeze autoturismul corespunzător sezonului rece şi să fie atenţi că în unele ţări folosirea cauciucurilor de iarnă este obligatorie.

Ministerul îi îndeamnă pe români să respecte regulile de circulaţie şi limitele de viteză legale, inclusiv prevederile referitoare la obligativitatea purtării centurii de siguranţă, a neutilizării telefonului mobil în timp ce conduc; să nu conducă autoturismul sub influenţa alcoolului; să încheie o asigurare auto care să acopere inclusiv eventualele accidente rutiere din străinătate; să nu plece la drum fără cartea de identitate a maşinii, având în vedere că în ţările UE aceasta trebuie prezentată împreună cu permisul de conducere.

MAE le mai aminteşte celor care călătoresc cu maşina să verifice dacă este necesar să achiziţioneze vignete pentru circulaţia pe drumurile publice sau autostrăzi; să se asigure că deţinerea/folosirea dispozitivelor anti-radar şi de detectare radar nu sunt interzise în ţara în care se deplasează şi nici în ţările de tranzit; să facă opririle obligatorii pentru odihnă, iar în măsura posibilităţilor să evite deplasările pe timp de noapte.

Cele mai citite

Fonduri Elvețiene: Oxigen financiar pentru IMM-urile din România

Peste 55 de milioane de franci elvețieni sunt la dispoziția IMM-urilor pentru investiții în sectorul productiv Ministrul Marcel Boloș și ambasadorul Elveției în România, Massimo...

Dialog satiric despre cum să îngropi afacerile românești

– Mata urlai așa? A murit răposatul? – Aș! Făceam vocalize. Repetam pentru înmormântarea de mâine. Client sau rudă? – Îmi dai voie! Pafta Viorel!...

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă