Nu trebuie să fii citit ca să mănânci, dar ca să citeşti cu siguranţă trebuie să mănânci! Librăria Bastilia ne propune azi, 5 decembrie, ora 18.00, o seară literaro-culinară „Porc cu piper”, ce iniţiază o serie de întâlniri dedicate cititului şi bucătăritului.
De două ori pe lună, Matei Martin găteşte din cărţi. O reţetă descrisă de un autor, o referinţă culinară, o salată sau un desert menţionate între paranteze devin intrigile unei serate literare inedite. Iar când invitaţii acestei prime serate sunt Antoaneta Ralian şi Radu Paraschivescu ingredientele de calitate sunt asigurate.
Azi se va găti chiar Porc cu piper (după Alice în Ţara Minunilor), condimentat fireşte cu vinul adecvat. Se va vorbi despre literatura pentru copii de ieri şi de azi, despre Alice şi Iepurele alb, despre ce se poate întâmpla dacă mănânci o prăjiturică pe care scrie „mănâncă-mă” şi despre volumul de dialoguri a celor doi invitaţi, „Toamna decanei”.
Următoarea seară „Porc cu piper” va fi pe 19 decembrie şi se va găti gâscă umplută cu castane, autorul inspiraţiei fiind Gunther Grass cu a sa carte „Decojind ceapa”. Daţi 5 lei şi veniţi să vă înfometaţi cu cărţile citite, organizatorii având grijă să asigure ingredientele!