13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Fenomenul incredibil care ameninţă viaţa din adâncurile mării

FOTO + VIDEO. Fenomenul incredibil care ameninţă viaţa din adâncurile mării

Un fenomen incredibil a fost descoperit în adâncurile Antarticii. O echipă a BBC-ului a înregistrat violenţa cu care se deplasează acest fenomen către fundul apei, ucigând orice formă de viaţă întâlnită.

Fenomenul se numeşte “Brinicle” şi este reprezentat de formarea unui sloi de gheaţă subacvatic care îngheaţă tot ce întâlneşte în cale, potrivit dailymail.co.uk.

Fenomenul neobişnuit a fost filmat în premieră de cei de la BBC, în materialul video putând fi observat întregul proces de formare al acestui ţurţure subacvatic care ameninţă viaţa de pe fundul mării.

Un sloi subacvatic se formează sub gheaţa de pe mare atunci când un flux de apă salină foarte rece este introdus în apa. Sloiurile subacvatice se formează deobicei în regiunile polare.

Imaginile au  fost surprinse la o temperatură de – 2 grade Celsius de cameramanii Hugh Miller şi Doug Anderson, în apele din vecinătatea insulei Little Razorback, lângă arhipelagul Ross. În imagini apar la un moment dat şi niste stele de mare, care sunt însă nimicite de conul de gheaţă.

Ţurturul s-a format în numai cinci sau şase ore. Deşi se ştia despre existenţa acestor fenomene încă din 1960, este prima oară când există şi imagini în acest sens.

Cele mai citite

Un tânăr militar american acuzat de scurgere răsunătoare de documente clasificate „ secret de apărare” va fi urmărit penal de justiția militară

Un tânăr militar american acuzat de autorităţile federale de o scurgere răsunătoare de documente clasificate "secret de apărare" va fi de asemenea urmărit penal...

Un cunoscut actor a murit subit la doar 59 de ani

Un actor cunoscut a murit pe neașteptate la vârsta de 59 de ani. Este vorba despre Brian McCardie. Actorul scoțian este cunoscut în special...

Jandarmii din Alba au descoperit la un bărbat plicuri cu substanță albă-cristalină interzisă

Un număr de 27 de plicuri cu substanţă albă-cristalină, ascunse în două pachete de ţigări, au fost descoperite de jandarmi la un bărbat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă