13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRachetele balistice ruse pot distruge orice scut în următorii 20-30 de ani

Rachetele balistice ruse pot distruge orice scut în următorii 20-30 de ani

Rachetele balistice care sunt acum în curs de perfecţionare în Rusia vor fi în măsură să distrugă orice scut antirachetă desfăşurat în următorii 20-30 de ani, a declarat joi fostul şef al Statului Major al trupelor pentru rachete strategice (RVSN), generalul Viktor Esin, relatează NewsIn.

„Soluţiile tehnice folosite pentru conceperea noilor sisteme de rachete (…) le vor permite să reacţioneze adecvat la orice desfăşurare a unui scut antirachetă străin în următorii 20-30 de ani”, a declarat generalul.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri că Rusia ar putea desfăşura în vestul şi sudul ţării sisteme ofensive moderne, care să garanteze distrugerea instalaţiilor europene ale scutului antirachetă, în cazul în care SUA îşi vor continua planurile de a desfăşura elemente antirachetă în Europa.

NATO intenţionează să amplaseze elemente antirachetă americane în Europa, argumentând că trebuie contracarate ameninţări provenind din state precum Iranul. România, Turcia, Polonia şi Spania au semnat acorduri pentru participarea la acest sistem.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă