16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCum a ratat FC Farul o oportunitate incredibilă

Cum a ratat FC Farul o oportunitate incredibilă

Constănţenii puteau să se apropie şi mai mult de promovare dacă învingeau echipa Callatis, dar nu au reuşit, ba chiar s-au făcut de râs.

Egalul cu scandal din meciul cu FC Snagov a zdruncinat serios FC Farul, atât la nivel organizatoric, cât şi în joc. În urma acelei partide, patru jucători au fost excluşi din lot. Decizia a afectat jocul constănţenilor mai mult decât se aşteptau oficialii sau staff-ul tehnic al marinarilor. Dovada este meciul de la Mangalia, unde Farul a fost spulberată cu scorul de 4-0 de Callatis, echipă care se afla înaintea disputei pe penultimul loc al clasamentului.

Cum un necaz nu vine niciodată singur, insuccesul de la Mangalia a dus la o coborâre serioasă în clasament pentru marinari, Farul a ajuns pe locul 8. Dezastrul de pe terenul Callatisului capătă proporţii dacă se face o socoteală ipotetică, cu Farul victorioasă. Echipa de pe litoral ar fi profitat de rezultatele slabe ale echipelor din faţă, ar fi urcat pe locul patru şi s-ar fi apropiat la doar trei puncte de locul secund, poziţie care asigură promovarea în eşalonul de elită. Acest lucru este obiectivul primordial al tehnicianului Farului, Marian Pană. „Încercăm să încheiem turul la o distanţă cât mai mică de echipele fruntaşe pentru a spera la promovare. Cred că cinci puncte pot fi recuperabile dacă reuşim ca în iarnă să ne întărim cu o serie de jucători”, a declarat Pană.

Înaintea ultimei etape din tur, Farul are de recuperat numai puţin de şapte puncte, distanţa faţă de locul secund. În runda următoare, echipa de pe litoral va evolua din nou în faţa propriilor suporteri, în compania unei echipe care şi-a anunţat şi ea intenţiile de a promova. CSM Iaşi vine la Constanţa să câştige pentru a ieşi şi ea din pasa proastă în care se află. Întâlnirea va fi una între două echipe reprezentante ale unor oraşe cu tradiţie în fotbal, dar care în ultima vreme au avut probleme serioase care le-au ţinut departe de prima scenă fotbalistică a ţării. 

Dobrogea continuă să domine seria

Chiar dacă Farul şi Callatis nu au încă pretenţii la locurile fruntaşe, alte trei echipe dobrogene se luptă pentru întâietate. Viitorul s-a distanţat în fruntea ierarhiei şi va încheia prima jumătate a competiţiei în fotoliul de lider. Pentru a doua poziţie promovabilă se luptă Delta Tulcea şi Săgeata Năvodari. Cele două echipe au făcut schimb de locuri în urma rezultatelor din penultima etapă, tulcenii depăşind formaţia din Năvodari cu un punct. Podiumul dobrogean este la patru puncte de următoarea clasată, ceea ce înseamnă că cele trei echipe vor conduce ierarhia la finalul turului.

4 jucători a exclus Farul după meciul cu Snagov, înlocuitorii acestora jucând slab la Mangalia.

Cele mai citite

Capcane digitale: Falsificatori de pagini web care dau asistență juridică

Rețeaua înșelătoriilor online promite asistență juridică falsă pentru recuperarea fondurilor pierdute în investiții Poliția Română avertizează asupra unor noi modalități de înșelăciune în mediul online....

VIDEO Un adolescent de 18 ani și-a pierdut viața într-un accident rutier

Un adolescent în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața, după ce mașina pe care o conducea a intrat cu viteză într-un parapet de...

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...
Ultima oră
Pe aceeași temă