12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăGDPRStudiu: Empatia este determinata genetic

Studiu: Empatia este determinata genetic

Se pare ca ne putem da seama daca o persoana este empatica de la primele gesturi ale acesteia.

Savantii au descoperit ca o simpla schimbare genetica este suficienta ca un om sa para mai milos si mai bun la suflet decat altul. Gena responsabila pentru crearea acestei impresii este receptoarea oxitocinei, numita si hormonul dragostei.

Schimbarile comportamentale produse de aceasta gena pot fi observate si intr-un videoclip mut de 20 de secunde, informeaza LiveScience.com.

Genele noastre sunt formate din nucleotide. Acestea pot fi de patru tipuri: A, T, C sau G. Cercetatorii au descoperit ca atunci cand un A este schimbat cu un G, adica receptorul oxitocinei, aceasta modificare are efecte dramatice asupra comportamentului.

Persoanele care prezinta aceasta mutatie sunt mai empatice. Nivelul de compasiune creste daca mutatia este dubla, adica mostenita de la ambii parinti.

“Studiile precedente au aratat ca oamenii care au dublu G sunt mai empatici si mai buni decat cei care nu prezinta mutatia. Urmatoarea intrebare care s-a ridicat a fost daca persoanele pot detecta aceste modificari si daca ii considera pe cei cu GG mai demni de incredere”, a declarat Aleksandr Kogan de la Universitatea din Toronto.

Cercetatorii au inregistrat conversatiile partenerilor de viata care petrecusera un timp indelungat impreuna. Au fost selectate cele mai emotionante 20 de secunde din inregistrare, s-a scos partea audio si materialul video a fost aratat subiectilor.

Acestia au fost rugati sa estimeze nivelul de inteligenta sociala, emotionala si de empatie al ascultatorului. Cercetatorii au verificat mai intai atat structura genetica a subiectilor cat si cea a oamenilor din inregistrari. In urma testelor psihologice si biologice, savantii au ajuns la niste concluzii interesante.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă