16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialDobrogea, descoperită de pe două roţi

Dobrogea, descoperită de pe două roţi

Pasionaţii de ciclism vor avea ocazia de a vizita toate obiectivele turistice din zonă.

Începând de anul viitor, în Dobrogea se va face şi un altfel de turism. Toate obiectivele turistice importante din regiune vor putea fi vizitate pedalând. Proiectul a fost pus la punct de AS Constanţa Cycling Team şi, în primă instanţă, se adresează străinilor. Este vorba de cei aproximativ patru mii de turişti străini care ne vizitează anual ţara şi care, în marea lor majoritate, urmăresc cursul Dunării, ajungând astfel şi în Dobrogea.

„Avem ca ţintă turiştii care vin la noi pe bicicletă şi care nu sunt puţini, aproximativ 4000 de astfel de persoane vin în România anual. În Europa sunt comunităţi foarte mari de cicloturişti. Lor ne adresăm în primul rând şi ne dorim ca Dobrogea să nu mai fie un punct oarecare pe harta lor, ci un adevărat punct de atracţie”, a declarat Dan Buzatu, unul dintre principalii organizatori ai proiectului.

Proiectul a fost bine pus la punct, existând deja un site în limba engleză, s-au făcut cursuri pentru ghizi şi au fost punctate pe hartă traseele bine stabilite. Este vorba de şapte astfel de trasee care cuprind toate zonele importante din Dobrogea.

Fiecare traseu are de-a lungul lui mai multe monumente, clădiri sau vestigii care vor fi punctele de atracţie ale excursiei. Se doreşte în principal formarea de grupuri care să parcurgă aceste trasee, caz în care acestea vor fi însoţite de ghizi. Constanţa Cycling Team a instruit un număr de 10 astfel de ghizi care vor da detalii despre locurile în care se ajunge. Evident, aceşti ghizi vor fi plătiţi. Tarifele nu au fost încă stabilite, dar vor fi disponibile în curând. Certe este că un astfel de ghid, în Europa, primeşte pentru o muncă asemănătoare aproximativ 80 de euro. În Constanţa tarifele nu vor fi totuşi aşa mari.

În România, singurul oraş în care există un astfel de proiect este Clujul.   

Şi românii pot merge pe trasee

Chiar dacă proiectul se adresează în principal străinilor, pasionaţii de cicloturism din România nu sunt excluşi. Cine doreşte să parcurgă traseele în cauză este invitat să o facă. Mai mult, dacă nu se dispune de o bicicletă, organizatorii vor pune la punct o bază în care vor putea fi închiriate pentru astfel de acţiuni, şi nu doar pentru câteva ore. În principiu, vor fi disponibile 20 de biciclete. „Întâietate au turiştii străini care sunt mult mai familiarizaţi cu un astfel de concept. Totuşi, nici turiştii români nu vor fi neglijaţi”, a spus Dan Buzatu.

7 trasee turistice vor fi disponibile pentru cei care doresc să cunoască Dobrogea pe bicicletă.

Cele mai citite

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul...

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...
Ultima oră
Pe aceeași temă