30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. A murit Joe Frazier, primul boxer care l-a învins pe Muhammad...

FOTO. A murit Joe Frazier, primul boxer care l-a învins pe Muhammad Ali

Americanul Joe Frazier, fostul campion mondial de box la categoria grea, a încetat din viaţă luni, 7 noiembrie, la vârsta de 67 ani, în urma unui cancer la ficat, a anunţat familia sa într-un comunicat, scrie Agerpres.

Sâmbătă, cotidianul New York Post dezvăluise că fostul pugilist suferea de cancer la ficat într-un stadiu avansat.

Joe Frazier a fost primul boxer care a reuşit să-l învingă pe legendarul Cassius Clay, alias Muhammad Ali, cucerind titlul mondial al „greilor” în urma victoriei la puncte, după 15 reprize, într-un meci desfăşurat în 1971 la arena Madison Square Garden din New York şi considerat „lupta secolului”. El a fost învins apoi de două ori de Muhammad Ali, în 1974 şi 1975.

Medaliat cu aur, ca amator, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 1964, a cucerit o primă centură de campion mondial al greilor în 1970, după victoria în cinci reprize în faţa lui Jimmy Elis.

În 1976, Frazier, alias „Smokin’ Joe”, a luptat din nou pentru titlul mondial, împotriva compatriotului său George Forman, însă a fost trimis de două ori la podea, înainte ca meciul să fie oprit în repriza a 5-a. Frazier a fost învins pentru a doua oară de Foreman în 1976. El a disputat ultimul meci din carieră în 1981, la vârsta de 37 ani, după care s-a reconvertit în cântăreţ, înfiinţând un grup denumit… „The Knockouts”.

Duminică, Muhammad Ali declarase că „se roagă” pentru fostul său adversar, care a disputat 37 de meciuri ca profesionist, înregistrând 32 de victorii (27 înainte de limită), 4 înfrângeri şi 1 egal, fiind inclus în panteonul gloriilor boxului, Hall of Fame, în anul 1990.

Cele mai citite

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...
Ultima oră
Pe aceeași temă