17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialBursele europene au deschis marţi în urcare

Bursele europene au deschis marţi în urcare

Bursele europene au deschis marţi în urcare, revenind după două zile de pierderi, datorită optimismului generat de semnalele pozitive venite din partea companiilor, care au trimis în plan secund temerile investitorilor privind criza datoriilor de stat, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,9% până la ora 7:14 GMT (10:14 ora României).

Acţiunile grupului britanic Vodafone au crescut cu 1,6% în debutul sesiunii, datorită creşterii estimărilor grupului pentru anul fiscal curent datorită rezultatelor peste aşteptări de pe pieţele emergente şi din nordul Europei.

Totuşi, situaţia politică din Italia va acapara atenţia investitorilor, guvernul Berlusconi aşteptând un vot crucial al Parlamentului privind raportul de buget pe 2010.

„Companiile au depăşit estimările, însă este vorba de nişte estimări reduse. Unul dintre filmele toamnei a fost modul în care situaţia macro a trimis în plan secund situaţia companiilor”, comentează un analist londonez.

Cele mai citite

Mesajul lui Ciolacu pentru seniori, de ziua lor: cadou neimpozitat pentru pensii sub 3000 de lei

Premierul Ciolacu transmite că măsura se aplică tuturor pensiilor din sistemul public, dar și pentru cel de apărare și ordine publică Marcel Ciolacu susține,...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Cum funcționează o oală electrică și de ce ar trebui să ai una acasă

Oalele electrice au revoluționat modul în care gătim, oferindu-ne nu doar rapiditate, ci și confort în bucătărie. Dacă încă nu ai una acasă,...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă