13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialHerman Cain neagă acuzaţiile de hărţuire sexuală

Herman Cain neagă acuzaţiile de hărţuire sexuală

Candidatul la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale americane Herman Cain a respins marţi acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse împotriva lui de o femeie, relatează AFP, citată de Mediafax.

Exprimându-se la postul de televiziune ABC, Cain a declarat că va organiza o conferinţă de presă marţi cu privire la aceste acuzaţii şi a adăugat că îşi va continua campania electorală.

Sharon Bialek, mama unui băiat în vârstă de 13 ani, l-a acuzat luni pe Cain, acuzat deja de cel puţin alte două femei care au vrut să îşi păstreze anonimatul, că a vrut să obţină favoruri sexuale în cadrul unei întâlniri în iulie 1997 la Washington, când ea l-a contactat pentru a o ajuta să îşi găsească un loc de muncă.

Ea a explicat că în timpul acestei întâlniri, după o cină, Cain şi-a „strecurat mâna sub fusta ei” şi i-a prins capul pentru a o apropia de organul său genital, în timp ce se aflau singuri într-o maşină.

„I-am spus să se oprească şi s-a oprit”, a precizat ea.

Ea a adăugat că vorbeşte în numele „tuturor femeilor care sunt hărţuite sexual”.

„Toate acuzaţiile de hărţuire împotriva lui Cain sunt complet false. Cain nu a hărţuit niciodată pe nimeni”, a declarat echipa de campanie a candidatului republican într-un comunicat, cu câteva minute după conferinţa de presă a lui Bialek.

Cele mai citite

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...

Mesajul lui Ciolacu pentru seniori, de ziua lor: cadou neimpozitat pentru pensii sub 3000 de lei

Premierul Ciolacu transmite că măsura se aplică tuturor pensiilor din sistemul public, dar și pentru cel de apărare și ordine publică Marcel Ciolacu susține,...

Cum să alegi și să instalezi corect panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt o sursă de energie verde - nu emit poluanți în atmosferă și contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă