17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăInternaționalRomânia, invitata de onoare a Festivalului Iberoamerican de Teatru din Bogotá

România, invitata de onoare a Festivalului Iberoamerican de Teatru din Bogotá

România va fi invitata de onoare la cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Iberoamerican de Teatru din Bogotá, Columbia, care va avea loc în perioada 23 martie – 8 aprilie 2012, informeazã sâmbãtã cotidianul columbian El Nuevo Siglo, citat de Agerpres.

Ţara noastrã va participa cu trei puneri în scenã: Leonce şi Lena, a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj; Electra, a Teatrului Naţional ‘Radu Stanca’ din Sibiu şi Aşteptându-l pe Godot, sub regia lui Silviu Purcãrete.

‘Aceastã ţarã central-europeanã are multe sã ne înveţe şi vom aduce o serie de regizori tineri pentru a organiza ateliere şi seminarii aici, în Columbia; (România) este o ţarã cu tradiţie în teatru şi cu mult talent actoricesc’, a declarat Ana Martha de Pizarro, directoarea festivalului.

La eveniment vor participa 45 de companii de teatru din 29 de ţãri. Vor avea loc 800 de spectacole şi 70 de evenimente speciale în cele 22 de sãli de spectacol puse la dispoziţie de organizatori.

Ţara gazdã va fi reprezentatã de 60 de companii de teatru şi de peste 2.000 de artişti veniţi din toate colţurile Columbiei.

Cele mai citite

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...

Ghid rapid pentru machiajul perfect în 5 pași

Când vine vorba de machiaj, simplitatea este cheia. Dacă te grăbești dimineața sau ai un eveniment neașteptat, e important să ai o rutină rapidă...
Ultima oră
Pe aceeași temă