13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialPrimaria Capitalei ar putea contracta un împrumut de 800 de milioane de...

Primaria Capitalei ar putea contracta un împrumut de 800 de milioane de euro

Primaria Capitalei ar putea contracta un împrumut de 800 de milioane de euro de la Deutsche Bank Americas, bani necesari printre altele pentru „acoperirea celor 500 de milioane de euro contractate de fosta administratie a Bucurestiului în cadrul unei emisiuni de bonuri”, conform municipalităţii, relatează NewsIn.

Împrumutul este necesar si pentru finalizarea unor investitii oprite din lipsa banilor, precum si pentru initierea unora noi, mai spun reprezentantii municipalitatii.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a adresat sefului Deutsche Bank Americas, Seth Waugh, rugamintea de a trata cu toata deschiderea intentia Bucurestiului de a accesa fonduri.

La rândul sau, Waugh a dat asigurari ca, în calitatea sa de membru în Grupul Comitetului Executiv al Deutsche Bank Group, va încerca sa se asigure ca Bucurestiul va fi tratat cu toata atentia pentru a putea beneficia de o oferta de finantare cât mai buna.

Sorin Oprescu l-a vizitat, vineri, pe seful Deutsche Bank Americas, Seth Waugh, prilej cu care a avut o discutie legata de acordarea unui credit „în conditii avatajoase”, pentru Primaria Municipiului Bucuresti.

Primarul Capitalei se afla în SUA la invitatia omologului sau din New York, Michael Bloomberg, pentru a participa la summit-ul „Business Innovation and Entrepreneurship: City Strategies”.

Hotarârea privind contractarea unui împrumut de 800 de milioane de euro a fost supusa de doua ori ori la vot în Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), însa a fost respinsa.

Cele mai citite

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Străzi și locuințe din Constanța, afectate de inundații în urma unei ploi torențiale

În județul Constanța, marți dimineață, o ploaie torențială a provocat inundații care au afectat mai multe locuințe și străzi. Autoritățile au emis două mesaje...

Bărbat care punea la dispoziție locuințe pentru practicarea prostituției, reținut de oamenii legii

Zece percheziţii domiciliare au efectuate luni, 30 septembrie, în județul Mureș, într-un dosar de proxenetism, un bărbat de 45 de ani fiind reţinut. Suspectul...
Ultima oră
Pe aceeași temă