12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialPercheziţii în sectorul 5 pentru fapte de violenţã, un bãtrân a murit...

Percheziţii în sectorul 5 pentru fapte de violenţã, un bãtrân a murit în timpul acţiunii poliţiei

Mai multe persoane din sectorul 5 sunt acuzate de tulburarea liniştii publice şi distrugere, ele fiind ridicate de poliţişti în urma unor percheziţii care s-au derulat sâmbãtã, verificarea domiciliului unuia dintre suspecţi fiind întreruptã în urma decesului unui bãtrân, relatează Mediafax.

Poliţia Capitalei informeazã, sâmbãtã, cã percheziţiile au avut loc dupã ce, în urmã cu trei zile, pe str. Dimitrie Gorgona din sector 5 a avut loc un scandal, în timpul cãruia au fost aruncate sticle pe stradã şi au fost avariate trei autoturisme parcate.

Incindentul a fost semnalat în urma unui apel al Serviciului de Urgenţã 112. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat cã opt bãrbaţi aruncau cu sticle şi alte obiecte spre un altul. În urma cercetãrii la faţa locului poliţiştii au constatat cã cei opt bãrbaţi au pãtruns şi în curtea unui imobil din str. Codrului, aflat în imediata apropiere şi proprietatea bãrbatului agresat, unde au spart unul din geamurile uşii de acces.

Poliţiştii au fãcut cercetãri în zonã şi au identificat şi audiat mai mulţi martori oculari, precum şi persoanele vãtãmate. De asemenea, persoanele ale cãror autoturisme au fost avariate au depus plângere sub aspectul sãvârşirii infracţiunii de distrugere.

Cercetãrile au fost continuate de cãtre Secţia 24 Poliţie pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu şi distrugere.

Astfel, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de cãtre Judecãtoria Sector 5 şi a opt mandate de aducere, poliţiştii au derulat sâmbãtã dimineaţã patru percheziţii domiciliare.

Pe parcursul desfãşurãrii percheziţiei la una dintre adrese la care domiciliazã douã dintre persoanele pe numele cãrora erau emise mandate de aducere, un bãrbat de aproximativ 80 de ani a acuzat probleme respiratorii severe, fapt pentru care percheziţia a fost întreruptã şi s-a solicitat sprijinul unui echipaj SMURD. Acesta a ajuns in scurt timp la locul indicat şi a încercat resuscitarea bãtrânului timp de 50-55 de minute. Având în vedere ca bãrbatul nu a mai manifestat semne vitale, el a fost declarat decedat.

La locul respectiv s-a deplasat procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Bucureşti şi a fost solicitatã prezenţa Institutului Naţional de Medicinã Legalã, cadavrul fiind ridicat şi transportat pentru efectuarea necropsiei. Ulterior, medicii legişti şi procurorii criminalişti urmeazã sã se pronunţe cu privire la cauza care a provocat decesul bãrbatului. Anchetatorii au gãsit acte medicale pe numele acestei persoane, care atestã faptul cã era cunoscut cu afecţiuni metabolice, circulatorii şi respiratorii.

În urma punerii în executare a mandatelor de aducere au fost conduse la audieri şapte persoane, o a opta fiind cãutat în continuare deoarece nu se afla la domiciliu.

În urma percheziţiilor efectuate au fost gãsite mai multe sãbii, bâte şi material pirotehnic interzis la deţinereî ( petarãde de tip militar ). Totodatã au fost descoperite peste 40 de telefoane mobile, 22 de ceasuri de mânã, camere foto şi video digitale, laptop-uri şi aparate GPS a cãror provenienţã urmeazã a fi stabilitã deoarece pentru nici unul dintre ele nu existã documente şi nicio persoanã nu a putut-o justifica, precum şi douã permise de conducere care par a fi false.
Persoanele duse la audieri sunt învinuite de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu şi distrugere.

Cele mai citite

Cererea de reabilitare judecătorească a fratelui lui Traian Băsescu a fost admisă de instanța de judecată

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat...

Premierul calmează temerile: România nu va intra în criză, avem depozite la BNR

Marcel Ciolacu afirmă că este în legătură permanentă cu guvernatorul BNR și analizează indicatorii economici Întrebat dacă există riscul unor turbulențe economice în viitor, premierul...

Cererea de reabilitare judecătorească a fratelui lui Traian Băsescu a fost admisă de instanța de judecată

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat...
Ultima oră
Pe aceeași temă