16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialTerorişti şi războaie stelare virtuale în Constanţa

Terorişti şi războaie stelare virtuale în Constanţa

O etapă a uneia dintre cele mai populare competiţii de jocuri pe calculator, DreamHack Balkan, se va desfăşura, în weekend, la malul mării.

 

Un eveniment foarte important pentru lumea jocurilor pe calculator va avea loc la finalul acestei săptămâni, la Constanţa. DreamHack Balkan este o competiţie adresată jucătorilor de Counter Strike 1.6 şi Starcraft 2, iar la start se vor alinia concurenţi din România, Serbia, Bulgaria, Bosnia, Croaţia şi Ungaria. Scena concursului va fi la Forte Games (Complex Dacia), pe 5 şi 6 noiembrie. Întrecerea este o etapă de calificare pentru celebra DreamHack Winter 2011, care va avea loc în Suedia.

Întrecerea este o premieră pentru România, fiind prima competiţie DreamHack găzduită vreodată de România şi primul eveniment de gen la care participă echipe din afara ţării. Astfel, DreamHack Balkan va reprezenta, cu siguranţă, unul dintre cele mai importante repere pentru competiţiile de jocuri pe PC organizate în sud-estul Europei.

DreamHack este cel mai mare festival digital din lume, cu o istorie de 17 ani. Evenimentul a debutat ca unul de tip Bring Your Own Computer, în cadrul căruia participanţii îşi aduceau propriile calculatoare pentru a juca pe parcursul celor trei zile de desfăşurare.

Festivalul deţine şi un record pentru cea mai mare petrecere LAN organizată vreodată, pentru ediţia din 2010, care a înregistrat peste 12.000 de participanţi.

Premierele nu se opresc aici. În afara competiţiei oficiale, vor fi organizate şi jocuri demonstrative de Counter Strike Global Offensive şi DOTA 2, atât între concurenţi cât şi între spectatorii de la eveniment. Ambele titluri sunt noutăţi pentru România şi nu numai. Counter Strike GO se va juca pentru prima oară în Europa, iar DOTA 2 va fi o premieră pentru România. Lansarea oficială a celor două jocuri a fost anunţată pentru anul viitor.

Jocurile PC, o ligă a lor

Meritul aducerii la Constanţa a întrecerii ce va avea loc la finele săptămânii îi aparţine în mare măsură Profesional Gamers Leaguea (PGL). Forul a luat fiinţă în 2002 şi este principalul promotor şi organizator al competiţiilor electronice din Europa de Est. PGL nu este la primul eveniment de marcă organizat în România. Întreceri de sport electronic desfăşurate în ţara noastră, precum World Cyber Games, Electronic Sports World Cup, KODE5, toate au purtat amprenta PGL.

Cele mai citite

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Dezabonări în masă la Neflix, după ce președintele companiei a donat bani pentru campania Kamalei Harris

Netflix a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de anulări în urma donației făcute de cofondatorul și președintele companiei, Reed Hastings, în sprijinul candidatului...

Capcane digitale: Falsificatori de pagini web care dau asistență juridică

Rețeaua înșelătoriilor online promite asistență juridică falsă pentru recuperarea fondurilor pierdute în investiții Poliția Română avertizează asupra unor noi modalități de înșelăciune în mediul online....
Ultima oră
Pe aceeași temă