12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportDiaconescu: Vicepreşedintele Bundestag-ului asigură România de sprijinul Germaniei

Diaconescu: Vicepreşedintele Bundestag-ului asigură România de sprijinul Germaniei

Vicepreşedintele Bundestag-ului german, Eduard Oswald, i-a transmis vicepreşedintelui Senatului României, Cristian Diaconescu, susţinerea pe care Germania a manifestat-o permanent faţă de ţara noastră, care trebuie apreciată în contextul european, pentru efortul de a-şi securiza frontierele, relatează Mediafax.

Vicepreşedintele Senatului, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie parlamentară germană, condusă de Eduard Oswald, vicepreşedintele Bundestag-ului german.

„Deseori România este subiect de discuţie în Germania şi ori de câte ori vorbim despre România luăm în considerare drumul lung pe care a trebuit să îl parcurgă pentru modernizarea ţării”, a spus oficialul german.

Totodată, Eduard Oswald i-a transmis lui Cristian Diaconescu salutul Bundestag-ului german, „alături de asigurarea de susţinere pe care Republica Federală Germania a manifestat-o permanent faţă de ţara noastră”.

În acest sens, oaspetele german a subliniat faptul ca România trebuie apreciată, în contextul european, pentru efortul de a-şi securiza frontierele şi că, totodată, Uniunea Europeană trebuie să intervină hotărât şi pragmatic pentru sprijinirea vecinilor României în efortul de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere, potrivit comunicatul remis presei de vicepreşedintele Senatului Cristian Diaconescu.

Potrivit sursei citate, efortul de combatere a traficului la frontiere şi a infracţionalităţii transfrontaliere nu este doar o responsabilitate a României, întrucât aceste frontiere sunt practic frontierele Uniunii Europene.

„Vicepreşedintele Bundestag-ului german s-a exprimat în sensul intensificarii relaţiilor bilaterale parlamentare dintre Germania şi România, mai ales pe zona comisiilor de specialitate”, arată sursa citată.

Vicepresedintele Senatului, Cristian Diaconescu, a mulţumit omologului german „pentru determinarea de a impulsiona vectorul politic european în sensul sprijinirii României în efortul de securizare a frontierelor, mai departe, pentru susţinerea ţării noastre în ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen”.

Cele mai citite

Cererea de reabilitare judecătorească a fratelui lui Traian Băsescu a fost admisă de instanța de judecată

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat...

Cererea de reabilitare judecătorească a fratelui lui Traian Băsescu a fost admisă de instanța de judecată

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...
Ultima oră
Pe aceeași temă