12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialStudenţi din Timiş au depus o coroană la biroul Elenei Băsescu, care...

Studenţi din Timiş au depus o coroană la biroul Elenei Băsescu, care „a îngropat” limba română

Mai mulţi membri ai Ligii Studenţilor Conservatori din Timişoara au depus, marţi, de Ziua Morţilor, o coroană de flori şi au aprins mai multe lumânări în faţa biroului europarlamentarului Elena Băsescu, susţinând că aceasta a „îngropat limba română”.

Opt membri ai Ligii Studenţilor Conservatori din Timişoara s-au adunat, marţi la prânz, în faţa sediului PDL Timiş, ei încercând iniţial să intre cu lumânări aprinse în mâini în cabinetul europarlamentarului Elena Băsescu, pentru a depune o coroană de flori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deoarece nu au fost lăsaţi să intre în sediul PDL Timiş, unde se află şi cabinetul fiicei preşedintelui Traian Băsescu, aceştia au depus coroana şi lumânările lângă uşa de la intrare.

Preşedintele Ligii Studenţilor Conservatori din Timişoara, Cătălin Badea, a declarat că prin această acţiune studenţii conservatori au dorit să aducă „sincere condoleanţe familiei PDL”, pentru îngroparea sistemelor educaţionale şi de sănătate, şi Elenei Băsescu în special, pentru „îngroparea limbii române”.

„Nu vrem să luăm în derâdere Ziua Morţilor, care se sărbătoreşte azi (marţi – n.r.) în Banat şi Ardeal, dar vrem să aducem sincere condoleanţe familiei PDL şi Guvernului Băsescu-Boc pentru îngroparea sistemului educaţional, sistemului de sănătate. Şi nu vrem să o uităm nici pe domnişoara Elena Băsescu, care a îngropat limba română”, a afirmat Badea.

În replică, purtătorul de cuvânt al PDL Timiş, Oana Gaita, a declarat că studenţii conservatori „au foarte multe de învăţat” dacă au ales o sărbătoare creştină pentru a face o acţiune politică.

„Ziua Morţilor pentru români, şi mai ales pentru bănăţeni, este o sărbătoare creştină foarte importantă. Dacă aceşti tineri, care au o lipsă totală de imaginaţie, au ales această zi pentru a face o acţiune politică, înseamnă că mai au foarte multe de învăţat”, a afirmat Gaita.

Întreaga acţiune a durat circa zece minute şi s-a încheiat fără incidente.

Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă