2.8 C
București
miercuri, 27 noiembrie 2024
AcasăSpecialOprescu: Spitalul "Scarlat Longhin" va fi închis până la sfârşitul anului

Oprescu: Spitalul „Scarlat Longhin” va fi închis până la sfârşitul anului

Spitalul de Boli dermato-venerice „Scarlat Longhin” va fi închis până la sfârşitul anului, el fiind retrocedat de aproape şapte ani, iar personalul va fi transferat temporar la Spitalul „Victor Babeş” până la organizarea unei noi clinici într-o altă unitate sanitară a municipalităţii, relatează Mediafax.

‘Din păcate, Municipalitatea, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, nu mai poate face nicio investiţie la Spitalul «Scarlat Longhin». Unitatea sanitară a fost retrocedată, iar acum plouă în saloane. Personalul va fi adus temporar aici, la Spitalul «Victor Babeş»”, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu, la inaugurarea primei clinici de terepie intensivă deschisă în Spitalul de Boli infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Capitală.

Edilul a spus că reţeaua de supraveghere a bolilor dermato – venerice a fost desfiinţată cu ani în urmă şi nu se mai fac anchete epidemiologice. De aceea de multe ori cei infectaţi se tratează individual, contacţii acestora nefiind sub supraveghere medicală.

În prezent Spitalul de boli dermato venerice „Scarlat Longhin” are 90 de paturi, în majoritatea timpului aproape pline.

„În unitatea sanitară lucrează 10 doctori , 4-5 cercetători ştiinţifici. În total, în spital sunt angajate 120 de persoane, printre care medici, asistenţi, dar şi personal TESA”, a menţionat directorul general al ASSMB, Marius Savu.

El a mai spus că în majoritatea ţărilor europene, tratamentele dermatologie sunt făcute în ambulatoriul de specialitate şi nu în spital.

Spitalul „Scarlat Longhin” face parte din grupul celor 18 unităţi sanitare preluate de Primăria Capitalei de la Ministerul Sănătăţii în 2009.

Municipalitatea, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a investit în cele 18 spitale, în primii doi ani de la preluare, respectiv 2009-2010, peste 80 de milioane de euro, pentru lucrări de reabilitare, consolidare, dar şi pentru achiziţia unor echipamente noi, de ultimă generaţie. Spitalele ASSMB nu au datorii către furnizorii de medicamente.

La sfârşitul anului trecut, municipalitatea avea în total 21 de spitale, după ce, în acelaşi an, au mai fost preluate de la Ministerul Sănătăţii alte trei unităţi sanitare. În prezent, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti are 20 de spitale, după ce Ministerul Sănătăţii a închis Spitalul Caritas, care va deveni cămin de bătrâni. În plus, ASSMB are şi reţeaua de medicină şcolară din Capitală.

Cele mai citite

Israelul a ucis trei oameni la frontiera libaneză-siriană

Un ONG care urmăreşte războiul din Siria a raportat marţi seara că două persoane au fost ucise în atacuri israeliene la frontiera libaneză-siriană, în...

Elon Musk elogiază dronele și-i numește „idioți” pe producătorii de avioane pilotate

Elon Musk a criticat dur programul de avioane de luptă F-35 al Pentagonului, numindu-i „idioți” pe producătorii care încă dezvoltă avioane pilotate, în ciuda...

În SUA a început transferul puterii între Joe Biden și Donald Trump

Joe Biden şi Donald Trump au demarat procesul de transfer al puterii, a anunţat marţi echipa republicanului, care şi-a format fără întârziere guvernul, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă