16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialOprescu: Spitalul "Scarlat Longhin" va fi închis până la sfârşitul anului

Oprescu: Spitalul „Scarlat Longhin” va fi închis până la sfârşitul anului

Spitalul de Boli dermato-venerice „Scarlat Longhin” va fi închis până la sfârşitul anului, el fiind retrocedat de aproape şapte ani, iar personalul va fi transferat temporar la Spitalul „Victor Babeş” până la organizarea unei noi clinici într-o altă unitate sanitară a municipalităţii, relatează Mediafax.

‘Din păcate, Municipalitatea, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, nu mai poate face nicio investiţie la Spitalul «Scarlat Longhin». Unitatea sanitară a fost retrocedată, iar acum plouă în saloane. Personalul va fi adus temporar aici, la Spitalul «Victor Babeş»”, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu, la inaugurarea primei clinici de terepie intensivă deschisă în Spitalul de Boli infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Capitală.

Edilul a spus că reţeaua de supraveghere a bolilor dermato – venerice a fost desfiinţată cu ani în urmă şi nu se mai fac anchete epidemiologice. De aceea de multe ori cei infectaţi se tratează individual, contacţii acestora nefiind sub supraveghere medicală.

În prezent Spitalul de boli dermato venerice „Scarlat Longhin” are 90 de paturi, în majoritatea timpului aproape pline.

„În unitatea sanitară lucrează 10 doctori , 4-5 cercetători ştiinţifici. În total, în spital sunt angajate 120 de persoane, printre care medici, asistenţi, dar şi personal TESA”, a menţionat directorul general al ASSMB, Marius Savu.

El a mai spus că în majoritatea ţărilor europene, tratamentele dermatologie sunt făcute în ambulatoriul de specialitate şi nu în spital.

Spitalul „Scarlat Longhin” face parte din grupul celor 18 unităţi sanitare preluate de Primăria Capitalei de la Ministerul Sănătăţii în 2009.

Municipalitatea, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a investit în cele 18 spitale, în primii doi ani de la preluare, respectiv 2009-2010, peste 80 de milioane de euro, pentru lucrări de reabilitare, consolidare, dar şi pentru achiziţia unor echipamente noi, de ultimă generaţie. Spitalele ASSMB nu au datorii către furnizorii de medicamente.

La sfârşitul anului trecut, municipalitatea avea în total 21 de spitale, după ce, în acelaşi an, au mai fost preluate de la Ministerul Sănătăţii alte trei unităţi sanitare. În prezent, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti are 20 de spitale, după ce Ministerul Sănătăţii a închis Spitalul Caritas, care va deveni cămin de bătrâni. În plus, ASSMB are şi reţeaua de medicină şcolară din Capitală.

Cele mai citite

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă