16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialInspecţia Judiciară va verifica dosarele de mare corupţie de la ÎCCJ în...

Inspecţia Judiciară va verifica dosarele de mare corupţie de la ÎCCJ în ianuarie 2012

Inspecţia Judiciară va desfăşura, în perioada 5-20 ianuarie 2012, o serie de verificări directe la instanţa supremă în privinţa dosarelor de mare corupţie, astfel de controale urmând să aibă loc în toate instanţele, începând cu luna noiembrie anul acesta, relatează NewsIn.

Astfel, în şedinţa de marţi, Secţia pentru judecători a CSM a aprobat componenţa echipei de control care va desfăşura verificările pe cazurile de mare corupţie, precum şi perioada în care urmează a se efectua aceste verificări.

Astfel, între 14 noiembrie 2011 şi 20 ianuarie 2012 vor fi controale la toate instanţele, iar în privinţa dosarelor de mare corupţie aflate pe rolul ÎCCJ perioada de verificare a fost stabilită pentru 5 ianuarie – 20 ianuarie 2012, având în vedere faptul ca in aceeaşi perioada va avea loc la aceeaşi instanţă controlul managerial al întregii activităţi.

Secţia pentru judecători a CSM a stabilit criteriile care circumscriu „dosarele de mare corupţie”. Astfel, calitatea de „dosar de mare corupţie” este dată de calitatea persoanelor-inculpaţi în aceste dosare(persoane ce ocupă funcţii de demnitate publică: parlamentari, miniştri, secretari de stat, conducători ai autorităţilor administrative centrale, prefecţi, consilieri judeţeni/preşedinţi de consilii judeţene), de prejudiciul reţinut, de minim 50.000 lei, precum şi de durata procedurilor şi riscul intervenţiei prescripţiei răspunderii penale în raport şi de perioada în care s-a efectuat urmărirea penală.

Termenul pentru depunerea raportului final, cu măsurile pe care Inspecţia Judiciară le va propune, a fost stabilit pentru data de 27 ianuarie 2012, iar discutarea raportului şi a măsurilor ce se impun va avea loc în şedinţă de Plen, pe 31 ianuarie 2012.

Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

România a atras investiții străine directe de 6,74 miliarde de euro în 2023, cu mult mai puțin față de un an în urmă

România a atras investiții străine directe (ISD) de 6,74 miliarde de euro în 2023, în scădere semnificativă față de recordul de 10 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă