19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalPostul Realitatea TV, amendat cu 10.000 de lei, pentru că a emis...

Postul Realitatea TV, amendat cu 10.000 de lei, pentru că a emis din studiouri neautorizate de CNA

Televiziunea Realitatea TV a fost amendată cu 10.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru că, începând de duminică, de la ora 18.00, a emis din noile studiouri, care nu erau autorizate la acel moment de CNA, relatează Mediafax.

Postul Realitatea TV a început să emită, duminică, la ora 18.00, dintr-un nou sediu, cel din clădirea Willbrook, televiziunea fiind coordonată de Sorin Enache şi Sergiu Toader.

Pe de altă parte, Realitatea Media a informat CNA duminică după ora 20.00, printr-o adresă, privind mutarea Realitatea TV în clădirea Willbrook, cerând reautorizarea studiourilor.

CNA a considerat însă că Realitatea Media trebuia să aibă acordul Consiliului înainte de a emite din noul sediu.

Pe de altă parte, prezent la şedinţa de marţi a CNA, Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea TV, a declarat că regretă „incidentul de duminică, de la ora 18.00”, când emisia Realitatea TV de la Piaţa Presei Libere a fost înlocuită brusc cu emisia Realitatea TV de la studiourile Wilbrook. Elan Schwartzenberg a precizat însă că aceasta a fost „unica posibilitate de a intra în ceea ce îi aparţine, de a-şi lua proprietatea”. „Promitem să nu mai repetăm (mutarea bruscă a studiourilor, n.r.) acest lucru niciodată”, a spus Elan Schwartzenberg.

Totuşi, CNA a decis să sancţioneze postul Realitatea TV, pentru încălcarea articolului 58 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „(1) Difuzarea serviciului de programe poate începe după obţinerea deciziei de autorizare audiovizuală. (2) Decizia de autorizare audiovizuală se acordă de Consiliu, în termen de 30 de zile de la data obţinerii de către titularul de licenţă audiovizuală a documentului de autorizare corespunzător, emis de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii”.

Astfel, CNA a decis să amendeze cu 10.000 de lei postul Realitatea TV, la propunerea lui Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA. Sancţiunea a fost aplicată cu şapte voturi „pentru” (Gelu Trandafir, Attila Szasz, Dan Grigore, Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Răsvan Popescu şi Mihai Mălaimare) şi unul „împotrivă” (Cristina Trepcea).

Tot în şedinţa de marţi, CNA a votat reautorizarea noilor studiouri ale Realitatea TV, din clădirea Wilbrook, fapt pentru care postul a intrat în legalitate.

Pe de altă parte, CNA a aprobat în şedinţa de marţi solicitarea Realitatea Media ca postul de radio Realitatea FM să preia integral programul televiziunii Realitatea TV, pentru o perioadă de şapte zile, până când situaţia va reintra în normal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă