13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialConstănţenii, favoriţii Ligii a II-a

Constănţenii, favoriţii Ligii a II-a

Dacă reuşesc să se impună în partidele de sâmbătă, echipele dobrogene angrenate în Liga a II-a la fotbal au ocazia de a se distanţa de restul formaţiilor.

De trei etape, Seria I a eşalonului secund la fotbal este condusă de patru formaţii dobrogene. Acestea nu au reuşit însă să se desprindă decisiv, formaţii precum Snagov, Dinamo II sau FC Botoşani ameninţând în continuare supremaţia dobrogenilor. Sâmbătă este programată o nouă rundă în Liga a II-a, a X-a şi, în cazul unor rezultate pozitive, distanţa dintre dobrogeni şi restul echipelor se poate mări. Liderul Delta Tulcea a reuşit runda trecută un rezultat excelent pe terenul rivalei Săgeata Năvodari, iar sâmbătă urmează a evolua în faţa propriilor suporteri. Formaţia antrenată de Cristi Dulca are un meci relativ uşor, în compania celor de la Dunărea Galaţi, echipă aflată în jumătatea inferioară a clasamentului.

Viitorul Constanţa este acum pe locul secund şi va juca a doua partidă consecutivă pe propriul teren. Formaţia patronată de Gheorghe Hagi va da piept cu CF Brăila, o formaţie de pluton care însă stă în faţa unui rezultat foarte important, după cum crede antrenorul Viitorului, Cătălin Anghel, care a declarat: „Cu toţii cunoaştem că cele trei puncte de sâmbătă sunt deosebit de importante. Orice victorie ne poate consolida clasarea între primele două echipe ale Seriei I”.

După o serie excelentă de rezultate, Săgeata Năvodari a pierdut runda trecută şi a coborât pe locul trei. Sâmbătă, trupa lui Constantin Gache are prilejul de a mai obţine trei puncte deoarece întâlnesc penultima clasată, Gloria Buzău. Farul are cel mai greu meci dintre echipele dobrogene. Constănţenii joacă pe terenul celor de la Dinamo II, dar au un moral excelent după o serie de şase partide fără înfrângere. Constănţenii vor să continue această serie de rezultate pozitive şi la meciul cu echipa secundă a lui Dinamo.

Cu excepţia jocului Farului, care se dispută la ora 13.00, toate celelalte jocuri se dispută la ora 11.00.

Callatis vrea să scape de ultimul loc

Ultimul loc în ierarhia Seriei I din eşalonul secund este ocupat de o altă formaţie dobrogeană. Callatis Mangalia a acumulat doar 7 puncte în primele 9 partide şi este cu un picior în Liga a III-a. Venirea la cârma echipei a lui Mugurel Cornăţeanu a adus un suflu nou echipei din sudul litoralului care, în etapa trecută, a reuşit să plece cu un punct de pe terenul celor de la Astra II Giurgiu. Sâmbătă, Callatis are prilejul de a face un nou pas spre salvarea de la retrogradare, în faţa propriilor suporteri, contra celor de la FC Botoşani.

Cele mai citite

Doi pensionari au rămas fără locuință în urma unui incendiu. Focul a fost pus chiar de către fiul lor

Doi pensionari din comuna Deleni, județul Iași, au rămas sub cerul liber, după ce casa le-a fost distrusă de un incendiu în noaptea de...

George Pușcaș, „dublă” de senzație în victoria lui Bodrumspor din Turcia!

Internaționalul român George Pușcaș (28 de ani) a reușit o „dublă” impresionantă în victoria lui Bodrumspor, scor 3-1, împotriva celor de la Adana Demirspor,...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă