21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Marian Lupu propune începerea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova

UPDATE. Marian Lupu propune începerea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova

UPDATE – Preşedintele Republicii Moldova va fi ales în data de 18 noiembrie, potrivit unei decizii adoptate joi de Parlamentul de la Chişinău, informează portalul jurnal.md, citat de Mediafax.

Propunerea a fost votată de deputaţii Partidului Democrat, Partidului Liberal Democrat şi ai Partidului Comuniştilor, în timp ce reprezentanţii Partidului Liberal s-au abţinut de la vot.

Iniţial, Partidul Comuniştilor propusese ca alegerile să aibă loc în data de 8 noiembrie, ulterior acceptând modificarea datei.

Propunerea de stabilire a datei alegerilor a fost inclusă pe ordinea de zi a Parlamentului de către preşedintele Marian Lupu. „Suntem într-o perioadă responsabilă, în care alegerea şefului statului este prioritatea numărul 1. Trebuie să discutăm şi să găsim soluţia (…) Este un subiect care, din fericire sau nefericire, mă vizează personal, pentru că sunt candidatul Alianţei”, a spus el.

…..

Preşedintele parlamentului de la Chişinău, Marian Lupu, le-a cerut joi deputaţilor să iniţieze procedura de alegere a preşedintelui ţării, transmite Agerpres.

Proiectul a fost propus de opoziţia comunistă.

Procesul de alegere a preşedintelui ar începe în contextul unui scandal în cadrul Alianţei pentru Integarare Europeană, aflată la guvernare, dar care nu dispune de voturile necesare pentru alegerea şefului statului.

Nealegerea preşedintelui va duce inevitabil la dizolvarea parlamentului şi la noi alegeri parlamentare anticipate, scenarii care s-au repetate de două ori în ultimii doi ani jumătate.

Cele mai citite

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă