26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialVoronin: UE întârzie deliberat liberalizarea vizelor, făcând jocul României în privinţa cetăţeniilor

Voronin: UE întârzie deliberat liberalizarea vizelor, făcând jocul României în privinţa cetăţeniilor

Uniunea Europeană întârzie semnificativ cu acordarea regimului liberalizat de vize pentru cetăţenii Moldovei, astfel încât reprezentanţii UE joacă de facto cartea Bucureştiului în ceea ce priveşte acordarea cetăţeniilor, a acuzat liderul comunist Vladimir Voronin, citat de UNIMEDIA, scrie NewsIn.

Partea română are propriul interes, binecunoscut, în ceea ce priveşte acordarea cetăţeniei române pentru populaţia ţării noastre şi îl explorează la maximum, folosindu-se de doleanţele cetăţenilor statului nostru de a călători liber în spaţiul Schengen, a declarat Voronin la o întrevedere cu oficialul european Gunnar Wiegand, director pentru Europa de Est, Caucazul de Sud şi Asia Centrală în cadrul Directoratului General pentru relaţii externe al Comisiei Europene.

Potrivit serviciului de presă al Partidului Comuniştilor din R.Moldova, Voronin a criticat dur „declaraţiile populiste ale politicienilor moldoveni, dar şi a unor reprezentanţi din UE cu privire la aşa-numitele progrese ‘remarcabile’ înregistrate de Republica Moldova”. Voronin a remarcat că Alianţa care se declară ca fiind proeuropeană se pare că s-a înecat definitiv în scandaluri, interese oligarhice, în acoperirea criminalităţii şi înflorirea corupţiei.

Referindu-se la criza politică de la Chişinău, liderul comuniştilor a specificat faptul că în apariţia şi adâncierea acesteia există o parte din vină şi a structurilor Uniunii Europene, care au lăsat neobservate numeroasele fraude şi falsificări în procesul electoral comise de către partidele Alianţei, dar şi tolerarea fărădelegelor de ordin legislativ, călcării în picioare a Constituţiei de către guvernarea actuală.

De asemenea, Vladimir Voronin s-a plâns că iniţiativele AIE privind depăşirea crizei politice şi stabilizarea situaţiei au fost ignorate de actuala majoritate parlamentară.

Cele mai citite

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă