12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialConstanţa: 12 localităţi au rămas fără curent electric din cauza furtunii

Constanţa: 12 localităţi au rămas fără curent electric din cauza furtunii

Peste 700 de deranjamente au fost înregistrate de Enel Distribuţie Dobrogea, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, din cauza furtunii, iar aproape 3.000 de persoane din 12 localităţi au rămas fără curent electric, relatează Mediafax.

Potrivit Enel, luni, în municipiul Constanţa au fost remediate 224 de deranjamente, în zona Eforie-Tuzla, peste 80, în Medgidia s-au remediat 70 de deranjamente, iar în Năvodari, alte 62.

„Un număr de 17 echipe de intervenţii ale Enel Distribuţie Dobrogea au intervenit în teren pentru remedierea deranjamentelor. Cauza principală a acestora a fost căderea de crengi şi copaci peste reţelele aeriene de electricitate”, a spus purtătorul de cuvânt al societăţii, Johana Scântee.

„În cursul serii, în plus pe lângă cele 150 de deranjamente ce erau în curs de remediere, s-au declanşat avarii pe liniile de medie tensiune, la ora 22.00 rămânând fără electricitate opt localităţi – Lanurile, Mereni, Bărăganu, Moviliţa, Potârnichea, Topraisar, Irvinezul Mare şi Irvinezul Mic”, a mai afirmat Johana Scântee, care a precizat că la această oră problemele au fost remediate numai în două dintre aceste localităţi – Irvinezul Mare şi Irvinezul Mic, dar, din cauza altor avarii provocate de furtună alte patru localităţi s-au adăugat celor şase rămase fără electricitate – Alimanu, Vlahi, Dunăreni şi Călugăreni.

„Sunt avariate o linie de medie tensiune, şase linii de medie tensiune – parţial, precum şi 56 de posturi de transformare. În total un număr de 2.900 de clienţi sunt în acest moment fără electricitate”, a precizat Scântee.

De asemenea, potrivit reprezentantului Enel Distribuţie Dobrogea, marţi dimineaţă, numai pentru municipiul Constanţa sunt în curs de remediere 260 de deranjamente individuale sau colective, în zona Eforie-Tuzla – 50 de deranjamente, Medgidia – 70 de deranjamente şi în Năvodari – 30 de deranjamente.

Enel a suplimentat numărul echipelor de intervenţie, în prezent 36 de echipe de intervenţii ale societăţii aflându-se pe teren pentru a remedia în cel mai scurt timp posibil toate avariile şi deranjamentele.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

VIDEO Ninge pe cel mai înalt drum din România. Lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează cu utilaje de deszăpezire

Ninge pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, iar lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează pentru îndepărtarea zăpezii. Stratul de zăpadă este de 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă