Accidentul în care a fost implicat Şerban Huidu şi în urma căruia au fost ucise trei persoane a ridicat câteva semne de întrebare legate de pedeapsa pe care realizatorul TV o va primi pentru ucidere din culpă.
Şerban Huidu nu este prima persoană cu notorietate publică implicată într-un accident rutier.
Carmen Păunescu: trei persoane au fost ucise
În 2004, maşina condusă de Carmen Păunescu, soţia poetului Adrian Păunescu, a izbit frontal un autoturism care venea din sens opus. În urma accidentului au murit trei persoane: soţii Marin şi Ileana Burlan, precum şi fiica acestora, Laura, care avea 18 ani. Singura supravieţuitoare a fost Silvia Burlan, carea avea atunci vârsta de 16 ani.
Carmen Păunescu a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a hotărât ca Silvia Burlan să primească lunar o pensie de 500 de lei, să beneficieze de vacanţe la munte şi să primească la vârsta de 18 ani un apartament în Bucureşti sau contravaloarea în bani a acestuia.
Anamaria Straus a ucis o studentă pe trecerea de pietoni
Anamaria Straus a ucis-o pe studenta Tatiana Duplei pe trecerea de pietoni, pe 27 martie 2008, pe Şoseaua Kiseleff. Autoarea accidentului a fost condamnată la închisoare cu suspendare şi la plata unor daune morale şi materiale în valoare de 210.000 de euro care urmau să fie suportate de asigurator.
Conform deciziei judecătoreşti, Anamaria Straus trebuie să respecte o serie de măsuri, printre care comunicarea schimbării domiciliului şi urmarea unor cursuri de pregătire teoretică pentru cunoaşterea noţiunilor rutiere, de mecanică şi de prim-ajutor.
Valeriu Sterian: două persoane au fost ucise
În toamna anului 1999, cântăreţul Valeriu Sterian a fost implicat într-un accident de circulaţie pe Bulevardul Gheorghe Magheru din Bucureşti în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa. Valeriu Sterian a fost arestat la data de 4 octombrie a aceluiaşi an, fiind acuzat de ucidere din culpă şi conducerea autoturismului sub influenţa băuturilor alcoolice.
După scurt timp, cântăreţul a fost eliberat, instanţa considerând că poate fi cercetat în stare de libertate. Valeriu Sterian a declarat că nu se consideră vinovat şi nu a fost de acord să plătească părţilor vătămate sumele solicitate de către acestea. Procesul n-a mai avut loc din cauza decesului inculpatului la data de 16 septembrie 2000, iar cazul nu a fost clarificat niciodată.