Totul a început sâmbătă noaptea, când echipa baschetbalistului sărbătorea victoria cu Dimano, în localul din Giurgiu. După un schimb de replici cu agresorul, tânărul a fost lovit şi a picat pe ring. Martori spun că mai multe persoane ar fi dat, apoi, în Chauncey Hardy, cu pumnii. Deşi localul era dotat cu sistem de supraveghere video, chiar imaginile din momentul bătăii, lipsesc.
Vezi şi FOTO: Ultimele ore din viaţa lui Hardy Chauncey
Tânărul a fost dus cu ambulaţa, la Spitalul Judeţean din Giurgiu. Acolo, pentru cei care l-au adus i-au spus medicului de gardă că sportivul consumase alcool, acesta l-a ţinut la perfuzii şi a aşteptat să-şi revină. După trei ore şi-a dat seama că nu este vorba de comă alcoolică şi s-a luat decizia să fie trimis la „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, cu o ambulanţă. Acolo, timp de alte câteva ore, medicii i-au făcut analize şi au încercat să dea de familie, pentru a-şi da acordul să fie operat. Inima sportivului s-a oprit de trei ori. Ultimul stop cardio-respirator fiindu-i fatal.
Citeşte şi E oficial: medicii l-au crezut beat, Hardy a murit din bătaie
Agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti, supraveghează cercetările, pentru a se asigura că Ionuţ Tănăsoaia, cel care l-a lovit pe baschetbalist să primească pedeapsa care o merită. El rămâne în arest deşi a susţinut în faţa instanţei că l-a lovit o singură dată şi că ar fi fost în legitimă apărare. Tănăsoaia a spus că de fapt când s-a apropiat de baschetbalist. Poliţiştii spun că de fapt ei l-ar fi determinat pe agresor să se predea, dar nu au specificat prin ce metode. Între timp, ministrul de Interne a dispus control intern la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Scandalul s-a extins însă în rândul politicienilor. Printre cei care au legături cu membrii clanului Butoane se află şi senatorul Mircea Măgureanu.
Citeşte şi Frăţia politică a clanului Butoane
Nici şeful poliţiei judeţene, Nicolae Dobrin, nu este departe de scandaluri. Anul trecut, corpul de control al ministrului de Interne a găsit 38 de abateri disciplinare. S-a dispus atunci cercetarea inspectorului şef şi mutarea lui pe o funcţie inferioară. Acesta a contestat însă decizia ministrului Traian Igaş. Există un dosar pe rol, în acest sens. Instanţa a decis însă, în cazul lui ca acesta să fie repus pe funcţie până la rezolvarea definitivă a contestaţiei.
Cazul de la Giurgiu, seamănă izbitor cu cel din 2010, de la Piatra Neamţ, când un membru al unui clan interlop şi-a omorât un rival într-o răfuială cu arme de foc. Şeful poliţiei judeţene, comisarul-şef Aurelian Şoric, i-a luat apărarea dar acest fapt l-a costat funcţia.