14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăValeriu Tabără: N-am luat-o pe arătură, merg pe drum discuit

Valeriu Tabără: N-am luat-o pe arătură, merg pe drum discuit

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, s-a arătat optimist în ceea ce priveşte viitorul agriculturii româneşti, trasând mai mult direcţii de dezvoltare în cadrul seminarului Mediafax Talks about Agriculture, susţinut vineri, la Bucureşti, în prezenţa comisarului european Dacian Cioloş.

Valeriu Tabără a precizat că România trebuie să devină o ţară exportatoare de produse agricole, iar pentru asta a apreciat că vor trebui construite depozite noi, care să poată stoca până la 25 de milioane de tone, ceea ce ar însemna o creştere cu 55% a spaţiului de depozitare. Ministrul a menţionat că în ţară se construiesc, în prezent, peste 150 de depozite care vor putea primi circa 2,7 milioane de tone.

Tabără a mai afirmat că România trebuie, în acelaşi timp, să-şi asigure securitatea alimentară şi să-şi valorifice producţia agricolă.

Altă direcţie dictată de ministrul Agriculturii: refacerea irigaţiilor. ”Trebuie să irigăm de la Dunăre până în vârful Munţilor Făgăraş. Anul acesta s-au irigat doar 100.000 de hectare. Ca o comparaţie, în anii ’70 se irigau 1,4 milioane de hectare”.

”Sunt un optimist raţional, să ştiţi. Vreau creşterea potenţialului agricol al României”, a cerut Valeriu Tabără, care a ţinut să precizeze, mai în glumă, mai în serios: ”Să ştiţi că n-am luat-o pe arătură, ci merg pe drum discuit”.  

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă