Călăuziţi de 19 de preoţi din judeţul Vaslui, convoiul a pornit de la Biserica „Sfânta Parascheva”, după o slujbă de aproximativ o oră, pe un traseu care cuprinde cele mai importante artere din municipiu, respectiv străzile Traian, Donici, Nicolae Iorga şi Ştefan cel Mare, potrivit Mediafax.
Pe traseu, cortegiul se va opri în dreptul tuturor bisericilor, unde vor fi ţinute slujbe. Întreaga procesiune se desfăşoară sub supravegherea a zeci de poliţişti şi jandarmi care, pe lângă blocarea circulaţiei rutiere pe străzile pe unde se deplasează mulţimea de credincioşi, supraveghează convoiul pentru a preveni incidentele.
„Faţă de anii din urmă, când şi vremea nu prea a fost potrivnică, ne bucurăm de un număr mai important de credincioşi care participă la această procesiune, ceea ce ne arată o mai mare apropiere a oamenilor de Dumnezeu. Pentru cei care nu au reuşit să participe din diverse motive la acest ritual religios, fostele veşminte ale Cuvioasei Parascheva vor fi depuse în biserica ce poartă numele sfintei, oamenii putându-se ruga pentru sănătate şi iertarea păcatelor până spre miezul nopţii”, a declarat, joi, preotul paroh al Bisericii „Cuvioasa Parascheva”, Neculai Bădărău.
Veşmintele din racla care se va află în procesiune prin municipiul Vaslui sunt cele cu care a fost îmbrăcată, până în urmă cu aproximativ o sută de ani, Cuvioasa Parascheva, sfânta ale cărei moaşte sunt la Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi.
Racla a fost oferită Bisericii „Sfânta Parascheva” din Vaslui în urmă cu câţiva ani de către mitropolie şi de atunci, în fiecare an, în preziua Sfintei Parascheva, sunt scoase în procesiune pe străzile din Vaslui.