27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialO delegaţie a Gazprom Neft va veni joi la Bucureşti

O delegaţie a Gazprom Neft va veni joi la Bucureşti

O delegaţie a Gazprom Neft, divizia petrolieră a grupului rus Gazprom, se va afla joi la Bucureşti, unde se va avea întâlni cu premierul Emil Boc, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

„Oficialii Gazprom Neft sunt programaţi deja pentru o întrevedere cu premierul, la solicitarea acestora”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, reprezentanţii companiei nu vor discuta şi cu conducerea Ministerului Economiei.

La începutul lunii octombrie ministrul Economiei, Ion Ariton, a efectuat o vizită la Moscova, unde a discutat cu şefii Gazprom, Lukoil şi Mechel.

Ministerul Economiei anunţa atunci că Gazprom şi-a manifestat disponibilitatea de a stabili relaţii contractuale directe pentru furnizarea de gaz către România, precum şi de a investi în centrale electrice şi depozite subterane de gaze naturale.

România importă indirect de la Gazprom gaze naturale. Grupul rus a semnat în 2009 un memorandum cu producătorul de gaze Romgaz Mediaş pentru construcţia crearea unei companii mixte, dar deocamdată fără efecte concrete.

Ziarul Financiar relata, la sfârşitul lunii septembrie, că OMV Petrom, controlată de austriecii de la OMV, analizează varianta vânzării a circa 130 de benzinării, aproape un sfert din întreaga sa reţea de distribuţie a carburanţilor, către compania sârbă NIS, deţinută de Gazprom.

NIS a anunţat, în septembrie, că vrea să se extindă în România, Bulgaria, Ungaria şi Bosnia şi a înfiinţat subsidiare în aceste ţări.

De asemenea, NIS şi compania East West Petroleum Corporation, cu sediul în Canada, au semnat în luna mai un acord pentru dezvoltarea a patru blocuri de explorare de petrol şi gaze în România.

Reprezentanţii Rompetrol, controlat de KazMunaiGaz din Kazahstan, afirmau în iulie că NIS a transmis în acest an o scrisoare de intenţie pentru preluarea reţelei de benzinării din România a grupului Rompetrol, care a declinat oferta.

Cele mai citite

Adevărul ascuns sub praful poluării

București este a treia cea mai poluată Capitală din UE, conform Agenției Europene de Mediu. Un raport, coordonat de Deutsche Umwelthilfe acuză România și...

Familia Iohannis a mai pierdut o ”căsuță”. Cum poate recupera statul cei 260.000 de euro de la familia prezidențială

Familia președintelui Klaus Iohannis pierde definitiv două imobile din Sibiu în beneficiul statului român și banii obținuți din închirierea lor care însumează 260.000 de...

Schimbări în acordarea burselor școlare în noul an de învățământ

Ministerul Educației a modificat Metodologia de acordare a burselor școlare 2024-2025, după trei săptămâni de la începerea noului an școlar. Una dintre condiţiile pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă