30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialBaschet: Pierderi de 83 milioane dolari după anularea primelor meciuri ale sezonului...

Baschet: Pierderi de 83 milioane dolari după anularea primelor meciuri ale sezonului regulat din NBA

Anularea meciurilor din primele două săptămâni ale sezonului regulat 2011-2012 din Campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), care urma să debuteze pe 1 noiembrie, ca urmare a conflictului dintre patronat şi jucători, va genera pierderi de 83 milioane dolari pentru cele 100 de meciuri în cauză, informează cotidianul Marca, citat de agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Aceste pierderi se vor adăuga celor aproximativ 200 de milioane de dolari pierdute deja ca urmare a anulării meciurilor din pre-sezon, conform responsabililor din NBA.

De asemenea, conform directorului executiv al sindicatului jucătorilor (NBPA), Billy Hunter, jucătorii pierd aproximativ 350 de milioane de dolari pentru fiecare lună de competiţie care nu se joacă.

Anularea priveşte toate meciurile care urmau să se dispute până la 14 noiembrie, decizie care a rezultat după eşecul ultimelor negocieri dintre părţile implicate.

Este pentru a doua oară în istorie când meciurile sunt anulate din cauza unui conflict de muncă. În 1998-1999, sezonul regulat a fost redus la 50 de meciuri pentru fiecare echipă (în loc de 82) şi a debutat abia în februarie 1999, lockout-ul durând atunci 204 zile.

Actualul conflict, care a început în luna iulie, data expirării precedentului acord de muncă, tocmai a depăşit 100 de zile.

Patronii cluburilor doresc un nou acord deoarece, potrivit lor, modelul economic precedent nu mai este viabil: doar 8 din cele 30 de francize din NBA au câştigat bani în sezonul trecut, pierderile înregistrate ridicându-se la 300 milioane dolari.

Cele mai citite

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă