14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUzina Mecanică Dacia a produs două milioane de cutii de viteze

Uzina Mecanică Dacia a produs două milioane de cutii de viteze

Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia (UMCD) a fabricat două milioane de cutii de viteze JH în cei zece ani de la lansarea acestui tip de produs, a anunţat marţi constructorul auto, relatează Mediafax.

Unitatea cu numărul 2.000.000 a fost produsă luni, se arată într-un comunicat Dacia. Cutia de viteze de tip JH3*057 va echipa un vehicul Logan fabricat în uzina Renault Pars din Iran.

În prezent, pe linia de asamblare a cutiilor de viteze JH lucrează 50 de operatori şi se produc 20 referinţe de cutii. Capacitatea liniei de instalare este de 860 cutii de viteze/echipă.

Cutiile asamblate în UMCD sunt livrate către Uzina Vehicule Dacia şi uzinele Renault din Rusia, Maroc, Iran, India, Africa de Sud, Columbia.

În cadrul UMCD este fabricată şi cutia de viteze TL, care echipează diverse modele Renault (Clio, Modus, Kangoo, Mégane, Scénic, Laguna), modele Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai) şi Dacia Duster. Aceasta este o cutie manuală de ultima generaţie şi este prima cutie de viteze comună a Alianţei Renault-Nissan.

Uzina este cea de a doua unitate mecanică din grupul Renault la nivel mondial, fiind organizată în şase departamente de fabricaţie – Motoare, Cutii de viteze J, Cutii de viteze TL, Aluminiu, Sudură/Presaj, Asamblaj/Cataforeză/Uzinaj).

Cele mai citite

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Un nou cutremur în zona Vrancea. Ce intensitate a avut

Un cutremur s-a produs duminică, 29 septembrie, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă