14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialConsiliul Local Giurgiu alocă 50.000 de lei care să fie daţi familiei...

Consiliul Local Giurgiu alocă 50.000 de lei care să fie daţi familiei lui Chauncey

Consiliul Local Giurgiu a alocat, marţi, într-o şedinţă extraordinară, suma de 50.000 de lei pentru Clubul Sportiv Şcolar, echipă finanţată de primărie, banii urmând să ajungă la familia baschetbalistului american Hardy Chauncey şi, de asemenea, să fie utilizaţi pentru funeraliile acestuia.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Giurgiu, la prima şedinţă ordinară, care va avea loc la sfârşitul lunii octombrie, se va propune ca Sala Polivalentă şi o stradă din municipiu să poarte numele lui Hardy Chauncey, transmite corespondentul Mediafax.

„Suma de 50.000 de lei este pentru funeralii şi pentru familie, este un moment foarte greu pentru noi pe care sperăm să-l depăşim, în acest moment nu se ştie ce se va întâmpla cu echipa de baschet, jucătorii străini fiind speriaţi, ca şi familiile lor. Încercăm să-i convingem să mergem mai departe, se duc tratative pentru a-i calma şi linişti. S-a propus acum ca la prima şedinţă ordinară, care va avea loc la sfârşitul lunii octombrie, pe ordinea de zi a acesteia să figureze propunerea ca Sala Polivalentă şi o stradă din municipiu să poarte numele Hardy Chauncey”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

În echipa CSS Giurgiu sunt legitimaţi 5 jucatori americani, între care şi Hardy Chauncey, un sârb şi 8 jucători români, între care 5 sunt giurgiuveni.

La şedinţa extraordinară a Consiliului Local Giurgiu au participat 18 din cei 21 de consilieri locali, printre absenţi fiind şi Emil Vuca, vicepreşedintele organizaţiei judeţene PSD Giurgiu, consilier local şi el, avocatul suspectului arestat preventiv pentru 29 de zile.

În cursul zilei de marţi, la Giurgiu sunt aşteptaţi să vină reprezentanţi ai ambasadei SUA care să preia din hotelul în care a locuit baschetbalistul hainele şi obiectele care aparţin acestuia, iar oficialităţile locale spun că este posibil ca după scoaterea de la morgă trupul neînsufleţit al lui Hardy Chauncey să fie adus, înainte de repatriere, la Giurgiu, unde colegii, suporterii şi localnicii să-i aducă un ultim omagiu.

Cele mai citite

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...
Ultima oră
Pe aceeași temă