21.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialScandal în Germania, după ce au autorităţile au autorizat folosirea unui software...

Scandal în Germania, după ce au autorităţile au autorizat folosirea unui software de spionaj

Oficialii landului german Bavaria au confirmat că au autorizat folosirea unui program informatic controversat de spionaj, ce a provocat un scandal în ţară, relatează Euronews, citată de NewsIn.

În weekend, un grup de hackeri germani a anunţat că a descoperit un program care spiona discuţiile de pe Skype, ce se pare că era folosit de agenţiile germane de securitate.

Software-ul provoacă probleme pentru calculatoarele infectate, care riscă un atac serios din partea altora.

„Dacă există un caz real trebuie anchetat atent şi ar trebui să fie dată şi o ordonanţă care să stipuleze clar în ce situaţii poate fi folosit acest tip de software”, a declarat ministrul justiţiei, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger.

Bavaria a intrat în atenţie după ce un avocat a spus că softaware-ul a fost instalat pe computerul clientului său în timpul unui control vamal.

Programele informatice de spionaj pot fi folosite legal de guvern, dar numai pentru interceptarea comunicaţiilor pe internet.

Cele mai citite

Wojciech Szczesny, noul portar al Barcelonei! „Era lipsă de respect să nu accept”

Wojciech Szczesny, fostul portar al lui Arsenal și Juventus, a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru a-l înlocui pe Marc Andre ter...

A dat foc caselor vecinilor ca să se răzbune că statul i-a luat în grijă pe cei șase copii

Un piroman din județul Bacău a dat foc caselor vecinilor ca să se răzbune că statul i-a luat în grijă pe cei șase copii. Poliţiştii...

Investiții în comunitățile rome: O soluție cheie pentru criza forței de muncă în Balcanii de Vest

De Neda Korunovska și Zeljko Jovanovic Balcanii de Vest – Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Kosovo, Muntenegru și Bosnia și Herțegovina – se află la...
Ultima oră
Pe aceeași temă