15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialBursele europene au deschis marţi în scădere

Bursele europene au deschis marţi în scădere

Bursele europene au deschis marţi în scădere, după patru şedinţe consecutive de creştere, investitorii fiind prudenţi în aşteptarea votului din Parlamentul slovac pentru ratificarea acordului de extindere şi consolidare a Fondului European de Stabilitate Financiară, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a scăzut cu 0,6% până la ora 7:09 GMT (10:09 ora României), după ce a închis luni în creştere cu 1,7%.

Cele patru şedinţe anterioare au fost marcate de creşteri puternice, datorită optimismului privind soluţionarea crizei datoriilor de stat din zona euro şi prevenirii unui eventual faliment în sectorul bancar european.

Slovacia şi Malta sunt ultimele ţări din zona euro care nu au ratificat acordul de consolidare a Fondului de Stabilitate.

„Votul din Slovacia este pe muchie de cuţit. Ar putea merge în orice direcţie. Dar, dacă vor vota împotrivă, pot vota din nou pentru a ajunge la rezultatul necesar. Piaţa consideră că se abţin, că joacă dur”, comentează un analist londonez.

Premierul slovac Iveta Radicova a ameninţat luni cu demisia în cazul în care coaliţia de centru-dreapta nu va ajunge marţi la un consens în Parlament pentru a aproba acordul încheiat pe 21 iulie la nivelul zonei euro, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată discuţiilor.

Acordul trebuie ratificat de toate parlamentele din zona euro.

Cele mai citite

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă