16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAi curaj să mergi pe aici? Vezi cum arată cea mai periculoasă...

Ai curaj să mergi pe aici? Vezi cum arată cea mai periculoasă trecătoare din lume

Cu o lăţime de 1 metru şi o grosime de 30 de centimetri, “El Caminito del Rey” este considerată cea mai periculoasă trecătoare din lume. Locul a devenit o atracţie pentru pasionaţii de adrenalină iar agenţiile de turism l-au introdus într-un circuit turistic neoficial.
 
Poteca are o vechime de peste 100 de ani şi se află în Malaga, în sudul Spaniei, într-o zonă foarte cunoscută de practicanţii turismului extrem. Nu trebuie să fii un alpinist cu experienţă pentru a putea traversa “El Caminito del Rey”, trebuie doar să ai peste 12 ani şi să nu ai rău de înălţime.

Trecătoarea a fost construită în 1905 cu ajutorul muncitorilor care vroiau să traverseze strâmtoarea „El Choro”, strâmtoare ce făcea legătura între două centrale hidroelectrice. A fost închisă în 2000, după ce doi oameni şi-au pierdut viaţa, căzând de la peste 100 de metri.

La mai bine de 100 de ani de la construirea sa, aceasta s-a deteriorat semnificativ. Sunt mulţi alpinişti care încă parcurg acest traseu extrem de periculos. Unii dintre ei nu folosesc echipamente adecvate, riscându-şi viaţa.

Lucrările la “El camino del Rey” urmează să înceapă, costurile depăşind suma de opt milioane de euro. Spaniolii doresc să facă o trecătoare sigură, pentru a atrage cât mai mulţi turişti în zonă.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă